Hollanda'da fişi çekilmek istenen Nevşehirli gurbetçiye yine Türkiye sahip çıktı: Ambulans uçak gönderildi.

Hollanda'da korona virüs geçirince kaldırıldığı hastanede fişi çekilmek istenen Nevşehirli gurbetçimiz Musa Tuncer'in imdadına AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz yetişti.

Hollanda'da koronavirüsten tedavi gören Nevşehirli gurbetçimiz Musa Tuncer'in aileleri, babalarının yaşam fişlerinin çekileceğini iddia ederek T.C. Sağlık Bakanlı'ından ambulans uçak taleplerinde bulundular.

Milletvekili Açıkgöz anında devreye girdi...

Milletvekili Açıkgöz, dün akşam saatlerinde haberi öğrenir öğrenmez harekete geçerek gerekli resmi bağlantıları sağladı. Yapılan görüşmeler sonunda Sağlık Bakanlığının onayı ile Musa Tuncer’in Türkiye’ye nakline karar verildi. 

Bu gelişmeler üzerine büyük bir umutla heyecanlı bir bekleyiş içerisine giren Tuncer ailesi tarafından özel bir ambulans tedarik edildikten sonra, Ambulansın hastayı alma ve Amsterdam Schiphol havaalanına varış saatleri belirlendikten sonra Sağlık Bakanlığına ait olan uçak ambulans Ankara’dan hareket edeceği bildirildi.

Gelişmeleri an bean yakından takip eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Hollanda’da yoğun bakımda bulunan Nevşehirli hastamız Musa Tuncer’in acil tedavisinin ülkemizde devam edebilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı’mızdan gönderilen ambulans uçakla tedavi için Türkiye'ye getirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

FİB Haber Merkezi olarak, bu süreçte emeğini esirgemeyen başta AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e, Türkiye'nin Hollanda'daki Başkonsolosuna, Dış İşleri Bakanlığımıza ve Sağlık Bakanlığımıza teşekkür ediyor Nevşehirli hemşehrimiz Musa Tuncer’e Allah'tan acil şifalar diliyoruz.

Haber: silayolusevenler.com