Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DERSİAD) Nevşehir Şube Başkan Yardımcısı İbrahim İLALAN yaptığı açıklamada Büyümede %11.1 ile dünyanın zirvesindeyiz, bir çok şoku atlatan Türkiye ekonomisi, hükümetin aldığı tedbirlerinde etkisiyle şer odaklarına tokat gibi cevap verdi. 3’üncü çeyrek büyümesi ile Türkiye, en yakın rakiplerine bile büyük fark attı.
Son beş yılda gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonu, şiddetli terör söylemleri, 15 Temmuz hain darbe girişimi, dolar spekülasyonu gibi bir çok şoka maruz kalan Türkiye ekonomisi rüşdünü ispatladı. Hükümetin son aylarda vergi indirimleri, KGF desteği, borç erteleme gibi olağanüstü teşvikleri sayesinde yükseliş ivmesini sürdüren üretim, istihdam, İhracat ve hane halkı tüketimi, meyvelerini verdi. Türkiye istatistik kurumu, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Buna göre GSYH, geçen yılın aynı çeyreğine göre %11.1 lik büyüme gösterdi. Üretim yöntemiyle gayrisafi yurt içi hasılala, cari fiyatlarla %24.2 yükselerek 827 milyar 230 milyon lira olarak belirlendi. Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde çift haneli büyüme oranını yakalayarak, Avrupa birliği (AB), G 20 ve OECD Ülkelerine fark attı.
Türk müteşebbisinin, karşısına çıkarılan her olumsuzluğa, dışarıdan gelen ekonomik ve siyasal engellere rağmen neler yapabileceğini, Türkiye’nin ne kadar dinamik ve üretken olduğunu dünyaya bir kez daha ispatladık. Tüccarımız, Sanayicimiz, Üreticimiz, bütün olumsuzluklara rağmen, ileriye bakarak yeni bir başarı hikayesi yazdı.
Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde de güçlü büyüme performansını sürdüreceğini tahmin ediyoruz. 2018 yılı büyük bir motivasyonla girdiğimiz ve pozitif olarak ayrıştığımız bir yıl olacaktır.

 AB ÜLKERİ
 1.TÜRKİYE.......11,1 
2.ROMANYA.....8,8 
3.MALTA...........7.2 
4.LETONYA.......5,8 
5.POLONYA......5,1
G20 
1.TÜRKİYE.......11,1
2.ÇİN.................6.8 
3.HİNDİSTAN.....6,3 
4.ENDONEZYA...5,1 
5.GÜNEY KORE..3,8
SEKTÖRLERİN BÜYÜME HIZI HIZMETLER.....20,7 
İNŞAAT.............18,7 
İMALAT..............15,2 
TARIM...............2,8