Nevşehir'de Kapadokya bölgesinin 2021 yılı ve sonrasında turizm potansiyelini artırmaya yönelik konuların ele alındığı "Turizm Tanıtım Çalışmaları İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Kapadokya Alan Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen "İller  ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması" poğramına Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcileri katıldı. 

Pandemi kuralları dikkate alınarak yapılan toplantı, İlimizin Turizm potansiyelinin GoTurkey üzerinden Türkiye ve dünyaya daha etkin bir şekilde tanıtımı için neler yapılabileceği ortaya konuldu.

Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Kapadokya'nın çeşitli zenginlikleri ve turistlere yönelik aktiviteleriyle cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Kapadokya Alan Başkanlığının bölgenin korunması ve değerlendirilmesi açısından önemli işlev ve görevleri olduğuna değinen Becel, şunları kaydetti:

"Kapadokya'yı koruyarak yaşamasını sağlamamız lazım. Korumak demek faydalanmamak anlamına gelmiyor. Fanusun içine koyup kimsenin gidip gelemeyeceği yer anlamına gelmiyor. Faydalanacağız ama gözümüz gibi de muhafaza edeceğiz. Kapadokya Alan Başkanlığının bir yıllık geçmişi var. Bu kısa süreçte önemli mesafeler alındı. Başkanlık bünyesinde 6 farklı çalışma grubu oluşturuldu. Toplantılarda istişare edilerek bölgeyle ilgili kararlar alınıyor. Önümüzdeki günlerde de turizm çeşitliliğinin sağlanması amacıyla geniş katılımlı istişare toplantıları düzenleyeceğiz."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe de Kapadokya Alan Başkanlığının faaliyete girmesinin bölge açısından ümit verici olduğunu dile getirerek, "60 milyon yılda oluşmuş bu doğal yapıyı 60 yılda heba edeceğiz neredeyse. Öncelikle bölgeyi korumamız lazım. Bölge halkı olarak doğayı koruyalım. Koruma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de Kapadokya'nın dünyada başka alternatifi bulunmayan önemli bir turizm destinasyonu olduğunu, Türk turizminin tanıtım yüzü olması gerektiğini ifade etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla insanların tatil ve konaklama alışkanlıklarının değiştiğine, bu durumun Kapadokya için avantaj olduğuna dikkati çekti.

Gelecek yıl bahar aylarından itibaren turizmde önemli hareketlilik yaşanmasını ümit ettiklerini belirten Arı, "Aşı çalışmaları ve alınan tedbirlerle 2021'de turizmin yeninden canlanmasını ümit ediyoruz. İnsanlar evlerinden çıkıp daha çok seyahate yönelecektir. Turizmdeki bu yükselmeden en çok payı da Kapadokya alacaktır. İnsanların kalabalık konaklama tesislerinden ziyade butik konaklamaları tercih edeceğini düşünüyoruz. Bu anlamda Kapadokya, 2021 yılını zirvede kapatacaktır." şeklinde konuştu.

Görüş ve düşünceler karşılıklı istişare edildi. Toplantıda söz alan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Kapadokya anlatılmaz yaşanır" dedi.

Açıkgöz: 'Kapadokya anlatılmaz yaşanır...'

"İller  ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması" programında konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz şu açıklamalarda bulundu: “İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması" kapsamında dünya markası Sevdamız Nevşehir’imizin dünyaya daha iyi tanıtılması adına hazirunumuzla bir araya geldik.

“Kapadokya Alan Başkanlığı’mızın kurulmasında korumak, yaşatmak ve tanıtmak önceliğimiz olmuştur. Desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımıza, AK kadrolarımıza, Sn Valimize, Belediye Başkanlarımıza ve emeğini esirgemeyen herkese şahsım ve Nevşehir’imiz adına teşekkür ediyorum.

Kapadokya, Türk turizmimin lokomotifidir. Şifalı sıcak sularıyla Kozaklı’mızı, hoşgörü ve sevgi timsali Hacı Bektaş Veli’mizi dünyaya anlatarak, peribacaları, yeraltı ve yerüstü zenginleri, birbirinden güzel ve özel ilçelerimiz, Kayaşehir’imiz, sıcak hava balonlarımız, vadilerimiz, kültür miraslarımız ile destinasyon çeşitliliğimizi iyi tanıtacağız, Nevşehir ve Türkiye kazanacak. 

Sloganımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Kapadokya anlatılmaz;

Geleceğiz,
Göreceğiz,
Yaşayacağız,
Hayran kalacağız...” 
Toplantımız hayırlara vesile olsun inşAllah." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de; "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması kapsamında Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından ilimizin ve bölgemizin stratejisinin ana hatlarını paylaşmak turizm tanıtımı kapsamında faaliyetler gerçekleştiren paydaşlarımızla ortak akıl oluşturmak ile ilgili toplantımızı Nevşehir Valimiz Sn. İnci Sezer Becel ve şehir protokolümüzün katılımlarıyla gerçekleştirdik. Hayırlara vesile olsun." dedi.

Aktürk: "Kapadokya’yı koruyacağız, turizm’i yaşatacağız"

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'te;  “İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması" kapsamında #Kapadokya’mızın dünyaya daha iyi tanıtılması adına hazirunumuzla bir araya geldik. Kapadokya’yı koruyacağız, turizm’i yaşatacağız." dedi.