Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Yuva köyünde Eroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve NEVBİAD üyesi Nevşehirli hayırsever İş İnsanı Yaşar Eroğlu tarafından yaptırılacak olan imam lojmanı temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yuva köyünde imam lojmanının temeli atıldı...

Arsası Yuva köyü sakinlerinden Şerife Tanrıgül tarafından bağışlanan ve Eroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve NEVBİAD Yönetim Kurulu üyesi Nevşehirli hayırsever İş İnsanı Yaşar Eroğlu tarafından yapılacak olan 2 katlı imam lojmanı için temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma törenine Acıgöl Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Bektaş Demir, Ersan Erkut, NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, NEVBİAD Yönetim Kurulu üyeleri Mesut Altın, RoyalCert Yönetim Kurulu Başkanı M. Alphan Namlı, Nevşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Esat Özaltın, Afrin Gazisi Zeki Didinmez ve babası Abdullah Didinmez, Özlüce Köyü Muhtarı Hasan Gözderesi, Yuva Köyü Muhtarı Hasan Kaymak ve çok sayıda Yuva köylü vatandaş katıldı.

NEVBİAD Başkanı ve Eroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Danışmanı Kazım Tekin yaptığı açış konuşmasında,"Eroğlu ailesi adına öncelikle hepinizi saygı ile selamlıyorum. Mensubu olmakla şeref duyduğum Eroğlu ailesinin Yuva köyümüze yaptığı bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca bu arsayı bağışlayan Şerife hanımada şükranlarımı arz ediyorum. Bizler NEVBİAD olarak başta Yaşar Eroğlu abimizin katkıları ve destekleri ile Nevşehir, ilçe belde ve köylerimizle organik bağlarımızı kurduk birlikte güzel işler yapmaya gayret ediyoruz. Yaklaşık bir buçuk iki yıldır Rasim Başkanımızında ilimizdeki hizmetlere kattığı ivme ve hareketliliğe bizde böyle bir katkıda bulununca kendimizi çok mutlu ve keyifli hissediyoruz. Sadece bu tür yatırımlar değil şimdiye kadar yaptığı hizmetlerle Nevşehir'e hiçbir zaman katkısını desteğini esirgemeyen, sadece Nevşehir'e değil, Nevşehir dışında olan Nevşehirlilerede büyük yardımları olan Yaşar abimize ve Eroğlu Şirketler Grubunun bütün mensuplarına teşekkür ediyorum. Dolayısıyla köyümüze ilçemize hayırlı olsun. Yine bu türk hizmetler ve faaliyetler bundan sonrada devam edecektir. Ben katılımlarınız için herkese teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" dedi.

Temel atma programına katılan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'da;“Bu tür hayır hizmetleri sadaka-i cariyedir. Kişi ölse dahi amel defterini kapatmayacak hizmetlerdir. Bu vesile ile bu hayır hizmetlerine katkı sunan değerli İş İnsanımız kıymetli abimiz Yaşar Eroğlu'na ve Şerife Tanrıgül hanımefendiye tüm Yuva köyü halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Rasim Arı konuşmasınında devamında şunları ifade etti; "Yaşar Eroğlu abimiz bizim için önemli bir değer ve kıymet. Ne zaman başımız sıkışsa, ne zaman bir fakirin fukaranın bir ihtiyacı olsa, ne zaman kendisine müracaat edip şöyle bir derdimiz var, şöyle bir garibanımız var buna bir destek olalım desek, Yaşar abimiz sorgu sual etmeden, ne kadar ne lazım sadece bunu sorup, gereğini yapan gönlü geniş tam bir Anadolu evladıdır. O yüzden kendisine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum."

NEVBİAD Nevşehir için çok önemli...

Başkan Arı; "İstanbul'da kurularak başarılı işlere imza atan NEVBİAD aslında klasik bir dernekçilik yapmıyor. Yaptığı faaliyetlerle şehrimizin çok önemli bir eksikliğini de tamamlıyor. Bürokraside siyasette ve ticarette birlik ve beraberlik adına çalışmalar yapan NEVBİAD, İstanbul'da Nevşehirliler lobisi adına önemli ve başarılı bir misyon yürütüyor. Beraberinde de şehrin ve ilçelerinin tamamının kalkınması için her türlü desteği veriyorlar. Bizlerde kendileri ile sık sık bir araya gelip istişarelerde de bulunuyoruz. Bu haseple NEVBİAD Başkanımız Sayın Kazım Tekin'e ve değerli üyelerine huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Acıgöl Kaymakamı Doğukan Koyuncu'da Nevşehir Yuva köylü hayırsever iş insanı Eroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu'na plaket takdim ederek, Nevşehir iline, Acıgöl İlçesine ve Yuva köyüne yaptığı hizmetleri için kendisine teşekkür etti.

Temel atma töreni konuşmalar ve okunan duanın ardından temsili butona basılarak İmam lojmanı inşaatı için start verildi.

Eroğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu tarafından proğram sonunda davetlilere çeşitli ikramlar takdim edildi.