10 ilde çok büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle on binlerce bina yıkıldı, binlercesi de ağır hasar aldı. Bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da bölgede büyük bir barınma ihtiyacı ortaya çıktı.

10 ilde yaklaşık 13.5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem, on binlerce kişiyi evsiz bıraktı. Bunun üzerine harekete geçen İşbilir Oteller Grubu, Kapadokya Bölgesinde hizmet veren İki oteli ile depremzedelere ücretsiz konaklama desteği verdiğini duyurdu.

Otellerinin kapılarını depremzedelere açan İşbilir Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İşbilir, yaptığı açıklamasında; "Yaşanan olaydan 10 ilin etkilenmesi ve binlerce binanın yıkılması pek çok insanı enkaz altında bırakırken pek çok depremzedemizi evsiz bıraktı. Hava şartları sebebiyle barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik İŞBİLİR OTELLER GRUBU olarak Grand İşbilir Hotel ve Love Bells Cappadocia Cave Hotel’lerimiz mağdur olan depremzede vatandaşlarımızın hizmetine ücretsiz olarak sunmuş bulunmaktayız. Şu an otellerimizde Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep ve Hatay illerimizden 45 aile konaklamaktadır. Ülkemizin geçtiği bu zor günlerde bizlerde tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bildirmek isteriz." dedi.

Bölge turizmcilerimizden İş İnsanı İşbilir diğer otelcilere de çağrıda bulundu...

İşbilir Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İşbilir, "Ülke olarak büyük bir acı yaşıyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışmaya en çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz. Biz tesisimizde şuan 100 depremzedeyi ağırlıyoruz. Diğer turizmcilerimizin de benzer bir davranış sergileyerek otellerinin kapılarını depremzedelere açmaları çağrısında bulunuyorum." dedi.

İnstagram Adresleri: @lovebellscappadocia / @grandisbilirhotel