Restorasyon nedeniyle 4 yıldır ibadete kapalı olan Kurşunlu Camii’nde çalışmaların tamamlandığı minareye alem yerleştirildi ve etrafındaki iskeleler söküldü.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, tarihi Kurşunlu Cami ve Külliyesinde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

4 yıl sonra ilk kez ezan okunmuştu...

Nevşehir’de Osmanlı Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından inşa ettirilen tarihi Kurşunlu Camisi'nde, restorasyonunun ardından ilk ezanda okunmaya başlamıştı.

Çalışmaların biran önce tamamlanmasını isteyen Vali Becel, ilgili kurum ve birimlere gereğinin yapılması için talimat verdi.

8 Nisan 2022 Cuma günü ibadete açılması bekleniyor...

3 Temmuz 2018 tarihinde restorasyon için ibadete kapatılan Nevşehir’deki ecdat yadigarı tarihi Kurşunlu Camii'de çalışmaların tamamlandığı ve bir aksilik çıkmaz ise 8 Nisan 2022 tarihinde Cuma namazıyla ibadete açılması planlanıyor. 

Vali İnci Sezer Becel, daha sonra Göre yolu üzerinde yapımı devam eden Nevşehir Külliye Camii inşaat alanında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Aşağıda tarihi camii minaresinden iskelesi sökülmeden önce ve sonraki görüntüler yer alıyor...