Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının desteklediği Radyo ve Televizyon Üst Kurulu öncülüğünde Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Erciyes Üniversitesi ve Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı işbirliğinde 25-26 Mayıs 2021 tarihlerinde Ankara’da Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde “Yalan Haber, Nefret Söylemi ve Kültürel Irkçılık Kıskacında İslam” temasıyla “I. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu” düzenlenecek.

Açılış konuşmasını Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı, yabancı ülke temsilcilerinin hazır bulunacağı sempozyumda, İslamofobinin önlenmesine yönelik çözümler ortaya konacak.

Sempozyum programı https://medyaveislamofobisempozyumu.com/sayfa/program adresinde yayınlanmaktadır.

İslam'a karşı üretilen "Yalan Haber, Nefret Söylemi ve Kültürel Irkçılık" tüm yönleriyle ele alınacak

25-26 Mayıs 2021 tarihlerinde; "Yalan Haber, Nefret Söylemi ve Kültürel Irkçılık Kıskacında İslam" temasıyla Ankara’da düzenlenecek sempozyumda, İslam düşmanlığı medya boyutuyla ele alınacak.

"İslamofobiyle Mücadelenin Kurumsallaşması", "Algılanan İslamofobi", "Medya ve İslamofobi" başlıklı konuların ele alınacağı sempozyumda, medya kuruluşlarından konuşmacılar yer alacak.

Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması beklenen sempozyumda 113 bilimsel bildiri sunulacak.

Ankara Ticaret Odası Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nin ev sahipli yapacağı "Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu"nda "Yalan Haber, Nefret Söylemi ve Kültürel Irkçılık Kıskacında İslam" konuları tüm boyutlarıyla ele alınacak. 

25-26 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da oturumlarda konuşma gerçekleştirecek.

KAYNAK: DİYANET HABER