Terörist devlet İsrail, Mescidi Aksa saldırısından sonra şimdi de Gazze’ye saldırdı. 

Edinilen ilk bilgilere göre, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırıda 3’ü çocuk 10 kişinin şehit olduğu belirtiliyor.

Şentop: Türkiye olarak hiçbir zaman susmayacağız

TBMM Başkanı Mustafa Şentop sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "İşgalci İsrail tam anlamıyla bir devlet terörü uyguluyor. İsrail savaş uçaklarının Kuzey #Gazze’ye düzenlediği saldırıda 3 çocuk şehit oldu. BM ve tüm dünya yine sessiz. Herkes sussa da, biz, Türkiye olarak hiçbir zaman susmayacağız." dedi.

Altun: Hesabını mutlaka soracağız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Devlet terörü işleyen İsrail, 3'ü çocuk olmak üzere 9 Filistinli kardeşimizi şehit etti. İsrail'e her zulmün, her katliamın ve her terör eyleminin hesabını mutlaka soracağız. İsrail'in uluslararası hukuk önünde yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

.

Suudi Arabistan ve Mısır'ın Dışişleri bakanları, İsrail'in Kudüs'teki ihlallerini acilen durdurması gerektiğini vurguladı.

İsrail'in alçak saldırılarının ardından, Gazze’den İsrail’e onlarca füze ateşleniyor. Hamas, ateşlenen füzelerin sorumluluğunu üstlendi ve “Mescid-i Aksa’daki saldırılara cevap veriyoruz” mesajı yayınladı.

Gazze'den İsrail'e roket bombardımanı başladı. Haritada işaretli yerlerde kırmızı alarm verildi, sirenler devreye girdi.

Gazze’de çocuk şehitlerimiz var. İnna lillah ve inna ileyhi raciun

Mescid-i Aksay’ı ezansız, müslümansız bırakma Allah’ım!

Kardeşlerimize dua edelim, Rabbimiz yardımıyla onları kuşatsın.