Mübarek Kurban bayramınızı kutlarım  

Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, Kurban bayramı vesilesiyle yayınladığı mesajında; "Bayramlar; insanları birbirine yaklaştıran, aynı duygu ve düşüncelerde buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı özel günlerdir. Böylesi müstesna günlerde, şehit yakınlarını ve gazilerimizi, ihtiyaç sahiplerini ve kimsesizleri, öksüz ve yetim çocukları, yaşlı ve hastaları ziyaret ederek ilgi ve şefkatimizi hissettirmek, bayram sevincini ve coşkusunu onlarla paylaşmak en önemli sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle; vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; onların kıymetli aileleri ve evlatları başta olmak üzere, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı'nı kutluyor; bu mübarek günlerin insanlığa huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum” diye konuştu. 

Bayramınız sağlıklı ve huzurlu olsun  

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, mübarek kurban bayramının tüm İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.  

Ateş, "Her türlü dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, dostluk ve hoşgörü duygularının güçlendiği, sevinç ve mutluluğun Milletçe yaşandığı bayram günlerini eş, dost ve akrabalarımız ile yaşamak, yardıma muhtaç ve yalnız yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmak, inancımızın ve kültürümüzün bir gereğidir. Vatandaşlarımızın, Kurban Bayramı’nı rahat, güvenli ve huzur içinde geçirmeleri için gerekli tüm önlemleri almış bulunmaktayız. Sağlık, esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı, kesilen kurbanlar ve edilen duaların kabulünü Yüce Allah'tan diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutlar, sevdiklerinizle mutlu, huzurlu bir bayram geçirmenizi dilerim" dedi. 

Tüm İslam Alemini Kurban Bayramına daha kavuşturan Rabbimize hamd ediyorum 

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Kurban Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı. 

Başkan Pınarbaşı, “Ülkemizin ve Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı bir Kurban Bayramı'na daha kavuşturan Rabbimize hamd ediyorum. 

Bayramlar; aile fertlerinin, akraba, dost ve arkadaşların bir araya geldiği, özlem giderdiği, komşuluk ve akrabalık ilişkilerini pekiştiren, kısaca bizlere aile olmanın ayrıcalığını ve idrakini yaşatan özel günlerdir. Ama tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan pandemi nedeniyle dikkatli olmalı, alınan tedbirlere riayet ederek bayramımızı idrak etmeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını en içten duygularımla tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım“ ifadelerini kullandı. 

Bayramınız sağlıklı, mutlu ve huzurlu olsun  

 Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınıışık kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  

Altınışık, “Bayramlar dini ve toplumsal değerlerin yoğun olarak hissedildiği, birlik ve beraberliğin, barışın, huzurun ve yardımlaşmanın yoğun yaşandığı özel günlerdir. 

Kurban bayramının başta ülkemiz olmak üzere bütün dünyada barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın kurban bayramını kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice bayramlar geçirmelerini temenni ediyorum” dedi. 

Tüm İslam Aleminin bayramını kutlarım  

 Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, "Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin anımsandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, Kurban Bayramını hep birlikte karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı bayramlar eşin, dostun, akrabanın, hastaların ve büyüklerin ziyaret edildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların giderildiği, küskünlerin barıştığı sevgi ve mağfiret günleridir.
Kurban Bayramının insanlığa, ülkemize ve halkımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu duygularla, tüm halkımızın, mübarek Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde, nice huzurlu günlere hep birlikte ulaşmayı temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım" açıklamalarında bulundu. 

Bayramınız mübarek, sağlıklı ve huzurlu olsun  

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, tüm İslam Aleminin, Nevşehir halkının kurban bayramını kutladı.  

Gülmez, "Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, en güzel şekilde değerlendirmeli ve birbirimizi sevgiyle kucaklamalıyız. Bayramlarda birlik, beraberlik ve dayanışmamızı arttırmalı, geleceğe dönük umutlarımızı her koşulda korumalıyız. Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini sadece bayram günlerinde değil, yaşamın her alanında ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın, tüm sağlık çalışanlarımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.