Nevşehir protokolü, Kadir Gecesi münasebeti ile birer mesaj yayımladı.

Kadir Geceniz mübarek olsun NEVŞEHİR

Bu gece idrak edilecek olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Nevşehir Valisi Sezer İnci Becel, tüm İslam sleminin ve Nevşehirlilerin gecesini tebrik etti.

Vali Becel, mesajında, "Mübarek Ramazan ayına veda ettiğimiz şu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan, Kadir Gecesi’ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Mükâfatların sınırsız olarak verildiği, kalplerin, duygu ve davranışların her türlü kötülükten arındığı, sevginin herkesi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânının bulunduğu Kadir Gecesinin, birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağına inanmaktayım.

Bu vesileyle tüm Nevşehirli hemşerilerimin ve İslâm âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu özel gecenin ülkemize, İslam âlemine ve bütün insanlığa iyilikler, güzellikler ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Milletvekili Açıkgöz: 'Kadir Gecemiz Mübarek Olsun'

AK PARTİ Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz, Kadir gecesi nedeniyle yayımladığı mesajında şunları ifade etti: 

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olan, içerisinde bin aydan hayırlı Kadir Gecesi saklı, bereket ayı olan Ramazan’ı Şerif’in son günlerini yaşadığımız bu muazzam zamanda, Kur’an–ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecemizde; Yüce Allah’a samimiyetle yönelmeli, ilahi affa mazhar olabilmeyi dilemeliyiz. Yüce Yaradan’ın “Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır.” (Kadir, 97/3) ilahi müjdesine mazhar olmayı Allah, hepimize nasip eylesin. Küresel salgınla topyekûn mücadele ettiğimiz bu yıl daKur’an-ı Kerim’i hanelerimizde, teknoloji yardımıyla uzaktan mukabelelerle okuyarak sayısız hatim yapmanın bereketini, huzurunu yaşıyoruz. Bu vesileyle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in ahlakı olan Kur’an ahlakını yaşamımızın her anında tatbik etmeye çalışmalıyız. Hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, yüreklerdeki kin ve nefretin son bulmasına, insanî ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Kadir Gecesi sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir.

    Batı’da yükselen İslam düşmanlığını ve her türlü ayrıştırıcı yaklaşımı kabul etmiyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize yapılan zulümlerin karşısındayız. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ses bombalarıyla İsrail’in dün gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyorum. Zalimlerin zulmü bitene ve sonuna kadar hak mücadelesinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Unutulmasın ki Allah müddet verir ancak ihmal etmez. Elbet zalimlerin sonu yakındır. Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak sadece Filistinli kardeşlerimizin değil, İslam dünyasının ve dünyanın ortak sorumluluğundadır. Kudüs, insanlığın gözünün nuru ve Filistin Devletinin başkentidir. Kudüs ve Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir.
Salgınla mücadele en ön safta yer alan başta sağlık çalışanlarımızdan ve görev alan tüm kamu görevlilerimizden Allah, razı olsun. Tedbiri elden bırakmayarak, tam kapanma tedbirlerine uyarak hem kendi sağlığımızı hem de toplumsal sağlığı korumanın hepimizin görevi olduğunu unutmayalım.

Bu vesile ile vatandaşlarımızın Kadir Gecesi’ni tebrik eder, bu kutlu ve bin aydan daha faziletli gecenin Nevşehir’imiz, milletimiz, devletimiz ve tüm İslam âleminin sağlıklı yarınlarına, birliğine, dirliğine, insanlığın barış ve huzuruna, işgal altındaki mazlum coğrafyaların özgürlüğüne kavuşmasınavesile olmasını; birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının had safhaya ulaştığı 11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken sağlık, afiyet ve birlik içerisinde, tüm sevdiklerimizle bizi Ramazan Bayramı’na ulaştırmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim. Selam ve dua ile… 

Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ
AK PARTİ Nevşehir Milletvekili
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi

Nevşehir Belediye Başkanı Savran’dan Kadir Gecesi Mesajı

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak bin aydan daha hayırlı olan mübarek bu gecenin bütün insanlığa ve İslam alemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diledi.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, yayımladığı mesajında on bir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi'ne erişmenin heyecan ve coşkusunu tüm Müslümanlar olarak hep birlikte yaşadığımızı belirtti.

Allah'ın kelamı olan kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in ramazanın kalbi olan bu mübarek gecede inmeye başladığını belirten Savran, Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği bu mübarek gecenin, günahlardan arınma, tövbe edip af dileme zamanı olduğunu söyledi.

Savran şunları kaydetti;

“Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde sağlık, barış ve huzurun artırmasını temenni ediyorum.  Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden diliyor; tüm Nevşehirli hemşerilerimin Kadir Gecesini tebrik ediyorum.”

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’in Kadir Gecesi Mesajı

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin mesajında; İslam Âlemi için en kutsal zaman dilimlerinden biri olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin huzur ve mutluğunu yaşamaktayız.

Rahmeti ve bereketi bol Ramazan Ayının 27. gecesinde idrak edilen Kadir Gecesi inananlar için hayli mukaddes bir gecedir.

İlahi referanslarda; Kuran-ı Kerimin indirildiği ve ‘bin aydan daha hayırlı’ olduğu bildirilen Kadir Gecesi; İlahi ibadet ve huzur duygularının yoğunlaşmasına, insan fıtratının olgunlaşmasına, toplumsal birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olan kültürümüzün müstesna zaman dilimlerindendir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta tüm öğrencilerimizin, üniversitemiz personeli ile ailelerinin ve Nevşehirli hemşehrilerimiz olmak üzere İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik eder;  Milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Emniyet Müdürü Artunay'dan Kadir Gecesi mesajı

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Kadir gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay mesajında; "Mübarek Kadir gecenizi şahsım ve teşkilatım adına kutlar, milletimizin huzur ve mutluluğu için görevi başında canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnet duygularıyla anar,           

Vatandaşlarımızın ve teşkilat mensuplarımızın, aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diler, Saygılar sunarım."

Mehmet ARTUNAY

Nevşehir İl Emniyet Müdürü

Başkan Parmaksız Kadir Gecesi Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı

NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız Kadir Gecesi Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı

Başkan Parmaksız mesajında şu duygu ve düşünceleri paylaştı; Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının had safhaya ulaştığı 11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı’nın son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın heyecanı ve sevincini yaşıyoruz. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Kadir Gecesi dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, sevginin, saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel bir gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Alemi’nin ve Nevşehirli hemşerilerimin Kadir Gecesi’ni kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

Borsa Başkanı Salaş'dan Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 'Bin aydan daha hayırlı gece' olarak nitelendirilen Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, ‘Kadir Gecesi’ ile ilgili olarak, “Bu mübarek gecenin tüm insanların gönül dünyalarına ışık saçmasını, vicdanlarını aydınlatmasını diliyor, Rabbimden ülkemizin ve milletimizin selametini diliyorum” dedi.

"On bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, 'Bin aydan daha hayırlı' olarak nitelendirilen Kadir Gecesi'ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Bu gecede dargınlık, kırgınlıklara son verilmesi, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği geçerli kılmak gerektiğini ifade eden Borsa Başkanı Salaş, mesajında şunları kaydetti:

"Bu gece kırık kalpleri onaralım, dostluğu, birliği, beraberliği pekiştirelim. Kadir Gecesi'ni idrak ederken açları, yoksulları, zulme maruz kalmışların haklarını düşünmemiz, onların dertleriyle dertlenmemiz, yaralarını sarmamız gerekir. Bu bütün Müslümanların üzerine düşen bir görev ve sorumluluktur. Kadir Gecesi, en faziletli ve kutsal gecelerden biridir. Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum." dedi.

Kadir Gecesi sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gece olduğunu ifade eden  Başkan İbrahim Salaş, "Dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmak için bu gece insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, İslam Alemi'nin ve tüm Nevşehirli hemşerilerimin Kadir Gecesi'ni tebrik eder, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insanlığın sağlıklı, huzur içinde yaşamasına ve dünya barışının gerçekleşmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim” ifadesini kullandı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Kemikkıran’dan Kadir Gecesi mesajı

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Kemikkıran mesajında “Kalplerin arınması açısından Kadir Gecesi’ni en güzel şekilde değerlendirirken ülkemizdeki salgının bitmesi ve dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm altındaki Müslüman kardeşlerimizin feraha erişmesi için dua etmeyi unutmayalım” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yiğitarslan'ın 'Kadir Gecesi’ mesajı

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, 'Kadir Gecesi' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk islam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik eden Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, "Kuranı Kerim’in indiği bu mübarek gece, dua, şükür, vicdan muhasebesi için büyük bir fırsattır. Allah’a sığınıp, rahmet ve bereketinden ümidi kesmeden nerede hata yaptığımızı, nerede eksik kaldığımızı, nerede boşluk bıraktığımızı, elbette niyet ve amellerimizi teferruatlı şekilde gözden geçirmeliyiz. Yarın mahşer gününde birbirimizin yüzüne bakacak hal ve durumumuz olması için herkes manevi hazırlığını şimdiden yapmalıdır. Beşeri adaletten kaçmak mümkünse de, ilahi adaletten kurtulmak asla mümkün değildir. Bu düşüncelerle, Büyük Türk milletimizin, Türkİslam aleminin ve yürekli Nevşehirli hemşerilerimin mübarek Kadir Gecesi’ni içtenlikle tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Aktürk: “Kadir Gecemiz Mübarek Olsun.”

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ramazan ayının hazzının Kadir Gecesi ile zirveye taşındığını belirten Başkan Aktürk, “Ramazan ayının manevi anlamda en yoğun duygularla yaşandığı Kadir Gecesi’nin ülkemize, İslam alemine ve dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, milletimizin ve Ürgüplü hemşehrilerimin Kadir Gecelerini en içten dileklerimle tebrik ediyorum” dedi.

Mübarek gecelerin hoşgörü ortamının gelişmesine ve güçlenmesine katkı sağladığına dikkat çeken Başkan Aktürk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Mübarek Ramazan-ı Şerif’i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi'ni karşılamanın, Kadir Gecesi'ne erişmenin heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz. Kur'an-ı Kerim'de, ''Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır'' mealindeki ayetle bu gecenin huzur ve esenlik dolu olduğuna işaret edilmektedir. Ramazanla birlikte zenginleşen ve Kadir Gecesi`nde doruğa çıkan manevi güzelliklerimizin, sevgi, merhamet ve yardımlaşma duygularıyla toplumsal huzur içinde artarak devam etmesini temenni ediyorum. Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu kutsal gecede, yapılacak tüm dualar diliyorum ki ailemiz, ilçemiz ve ülkemizin daha ileriye gitmesi ve huzuru adına kabul olur. İnsanlık olarak koronavirüs salgınından dolayı zor günler geçirdiğimiz bugünlerin atlatılması için dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerim olmak üzere, tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik eder, bu gecenin birliğimize, dirliğimize, beraberliğimize, insanlığın huzur, barış ve esenliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum”

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü’ den  Kadir Gecesi Mesajı

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü Kadir Gecesi münasebetiyle yayımladığı mesajında; ‘’Dua ve tövbe kapılarının sonuna kadar açıldığı bu müstesna gece; kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Yüce Rabbimizin, bin aydan daha hayırlı olduğunu haber verdiği bu gecede, ümmetin birlik ve beraberliği, kardeşliğimizin güçlenerek gelişmesi, insanlığın şu an en büyük tehdidi olan salgının bir an önce bertaraf olması için dua edelim. Bu gece yapılan hayırlı işlerin mükâfatının binlerce kat fazlasıyla görüleceği hesabıyla, yoksullara, yolda kalmışlara, ihtiyaç sahiplerine destek olmak, başkalarının dualarında yer almak için de bir fırsattır. Ramazan ayının manevi anlamda en yoğun duygularla yaşandığı bu gecenin, ülkemize, İslam Âlemine ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Aziz milletimizin ve Uçhisarlı hemşehrilerimin Kadir Gecelerini en içten dileklerimle kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim’’ ifadelerine yer verdi.

Başkan Bağcı'dan Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, Mübarek Kadir Gecesini kutladı. Başkan Bağcı mesajında; "Bin aydan hayırlı olan, Yüce Rabb'imizin rahmet ve nur bahşettiği Kadir Gecesi'nin tüm İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını dilerim."

Başkan Güneş'ten Kadir Gecesi kutlaması  

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Mübarek Kadir Gecesini kutladı.   Güneş, "Bizleri yeniden Kadir Gecesi’ne kavuşturan yüce Allah’a hamd olsun. Bu mübarek gecenin tüm İnsanlığa sağlık, barış ve huzur getirmesini Cenâb-ı Allah’tan niyâz ederim" dedi. 

Birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirelim  

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Kadir Gecesi münasebetiyle yayınladığı mesajında; "Bu gece dargınlıklara, kırgınlıklara son vermek,nefretin yerine sevgiyi,  saygıyı ,hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği geçerli kılmak için de bize önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu gece kırık kalpleri onaralım, dostluğu, birliği, beraberliği pekiştirelim. Tüm halkımızın, İslam Aleminin, esnaf ve sanatkarımızın Kadir Gecesini kutlarız" diye konuştu.  

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Kadir gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Aksoy mesajında; “Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan ‘Şifa Ver Ya Şafi’ nidalarıyla karşıladık bu kutlu ayı. Şimdi veda vakti. Bereketi ve mağfiretiyle, gündüzlerini oruçla, gecelerini ibadet ile geçirdiğimiz, evlerimize ve gönüllerimize misafir olan on bir ayın sultanı, bugünlerde bize veda ediyor. Bu kutlu misafiri uğurlamaktan dolayı mahsunuz. Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı Mübarek Ramazanı Şerif’i uğurlamaya hazırlanırken, Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine erişmenin heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz. Bizi Kadrimizi yücelten en faziletli geceye, Kadir Gecesi’ne tekrar ulaştıran Rabbimize hamdü senalar olsun. Kadir Gecemiz mübarek olsun. Kadir Gecesi, insanı Rahman’ın affıyla, insanlığı Kuran’ın aydınlığıyla buluşturan eşsiz bir gecedir. Karanlıklar ve cehalet içinde yüzen insanoğluna kurtuluş yolunu gösteren yüce kitabımız Kur`anı Kerim`in, Allah tarafından sevgili peygamberimize ‘oku’ emriyle vahy edilmeye başlandığı ilk gecedir ve bin aydan daha hayırlıdır. Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde faydalanılmasını temenni ediyorum.”

“Covid 19 virüsü tedbirleri nedeniyle; zamanımızın büyük bir kısmını evlerimizde geçirdiğimiz bu salgın günlerinde "Millet olarak nice zorlukları birlik beraberlik yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla aştık. Yaşadığımız bu günleri de tedbir ve tevekkülle, istişare ve sağlam bilgiyle, sağduyu ve basiretle, ilimle bilgiyle, hikmetle, sabır ve dua ile atlatacağız inşallah. Salgın dönemini en kısa sürede geride bırakarak; Bu mübarek gecenin getirdiği esenlik ve selametin, İlçemizi, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. Milletimizin bu musibetten kurtulması için gecegündüz demeden canla başla mücadele eden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün kardeşlerimize Yüce Allah’ tan yardım ve başarı diliyorum. Bu duygularla tüm hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesini tebrik ediyor, Yüce Mevla’dan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı’na da eriştirmesini niyaz ediyorum"

Tüm İslam Aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum  

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, "Dünyanın pek çok yerinde çatışmaların, savaşların ve yıkımların hâkim olduğu, haksızlıkların vicdanımızı yaraladığı son günlerde, idrak edeceğimiz Kadir Gecesi'nin, içerisinde bulunduğumuz Ramazan Ayı'nın ve yaklaşmakta olduğumuz Ramazan bayramının ulvi çağrılarına can-ı gönülden kulak vermek, inancımızın evrensel mesajlarının insanlık için değerini anlamak gerekmektedir. İnanıyorum ki hem ülkemizde hem dünyanın dört bir yanında dua ve temennilerimiz af, mağfiret, insanlık, kardeşlik, dostluk, barış, bolluk ve bereket içindir. Bu vesileyle tüm İslam Âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, Cenab-ı Allah'tan herkese sağlık, esenlik ve huzur diliyorum" mesajını yayınladı.  

Bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine Covid19'dan kurtulmayı dilerim  

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, 1000 aydan daha hayırlı olduğu bilinen mübarek Kadir Gecesinin tüm insanlığa sağlık ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.  

Ateş, "Mübarek Ramazan ayına veda ettiğimiz şu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan, Kadir Gecesi’ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Hiç şüphesiz, bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır.  

Mükâfatların sınırsız olarak verildiği, kalplerin, duygu ve davranışların her türlü kötülükten arındığı, sevginin herkesi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânının bulunduğu Kadir Gecesinin, birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağına, içinde bulunduğumuz COVID-19 salgınından kurtulmamıza vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ederim. 

Tüm İslam Aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum  

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, "Dünyanın pek çok yerinde çatışmaların, savaşların ve yıkımların hâkim olduğu, haksızlıkların vicdanımızı yaraladığı son günlerde, idrak edeceğimiz Kadir Gecesi'nin, içerisinde bulunduğumuz Ramazan Ayı'nın ve yaklaşmakta olduğumuz Ramazan bayramının ulvi çağrılarına can-ı gönülden kulak vermek, inancımızın evrensel mesajlarının insanlık için değerini anlamak gerekmektedir. İnanıyorum ki hem ülkemizde hem dünyanın dört bir yanında dua ve temennilerimiz af, mağfiret, insanlık, kardeşlik, dostluk, barış, bolluk ve bereket içindir. Bu vesileyle tüm İslam Âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, Cenab-ı Allah'tan herkese sağlık, esenlik ve huzur diliyorum" mesajını yayınladı.  

Göreme Belediye Başkanı Eren'den Kadir gecesi mesajı

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, "Yüce Rabbimin Rahmet ve Merhametine Vesile Olması Temennisiyle Kadir Gecenizi Tebrik Eder, Bu Mübarek Gecenin Tüm Milletimize Hayırlar Getirmesini Rabbimden Niyaz Ederim. Bu mübarek gecenin feyzi ülkemize, bereketi hanelerimize, rahmeti tüm kulların üzerine olsun. Kadir Gecemiz Mübarek Olsun."

Tüm İslam Aleminin ve Sağlık çalışanlarımızın gecesi kutlu olsun  

Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Tüm İslam Aleminin ve Sağlık çalışanlarının Kadir Gecesini kutladı.  

Gündüzpolat, "Bin aydan daha hayırlı bu gecenin, bütün insanlığın önce sağlık, güven ve huzur içerisinde daha nice Bayramlara erişmesine vesile olması dileklerimle, tüm Sağlık Çalışanlarımızın ve tüm İslam Aleminin Kadir gecesini kutluyorum" dedi.  

 

Kadir Gecesi Müminler için büyük bir fırsat  

Memur-Sen Nevşehir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, "Bereket ve huzur içerisinde geçirmekte olduğumuz mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmamızla birlikte, manevi lezzetinin doruğa ulaştığı, af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı, Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayının 27’inci gecesi olan Kadir Gecesi'ni idrak edecek olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Ramazan ayı sevgi ve kardeşliğin pekiştiği bir aydır. Kadir Gecesi de bin aydan daha hayırlı bir gece olup, aynı zamanda müminler için de bir fırsattır" ifadelerinde bulundu.  

Başkan Kaya'dan Kadir Gecesi kutlama mesajı  

MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, Kadir Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajında; "Kadir Gecesi saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel bir gecedir. İslam coğrafyasını bir mazlumiyet coğrafyası haline getirmek isteyenlerin uyguladığı zulüm, şiddet, cinayet ve tüm insanlık dışı eylemler mübarek gün ve gecelerimize gölge düşürmemelidir. Zira Müslüman ruhu ancak bu zamanlarda gerçek anlamda dirilebilir. Kadir gecesinin şuuruna varan her bir Müslüman, Fatiha’dan Nas’a kadar her bir ayetle yıkılan bir tarafını onarabilir. Bizler Müslümanlar olarak yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in mesajlarına verdiğimiz değer nispetinde Allah’ın ve meleklerinin bu gece fecre kadar yeryüzüne indirdikleri barış ve esenliğin şuuruna varabiliriz. Bu şuuru hissedebildiğimiz ölçüde İslam’ın ve Müslümanların fecrine yaklaşabiliriz. Unutmayalım ki ümmetin fecrine yakınlığımız, leyle-i kadrin fecrine yakınlığımız kadardır. 

Rabbim, Devletimizi, milletimizi, ülkemizi her türlü belalardan korusun 

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Kadir Gecesi dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı. 

Gülmez mesajında ; “Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşmamızla birlikte, manevi lezzetinin doruğa ulaştığı, af ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız. Rabbim tuttuğumuzu oruçları ve ibadetlerimizi kabul etsin, milletimize, memleketimize ve dünyaya huzur ve esenlik nasip etsin . Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını ile mücadele eden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere sahada mücadele eden görevlilerimize güç ve kuvvet versin. Rabbim, Devletimizi, milletimizi, ülkemizi her türlü belalardan korusun, birlik ve beraberliğimizi daim kılsın” ifadelerini kullandı. 

1000 aydan daha hayırlı Kadir Gecesine ulaşmanın huzurunu yaşıyoruz  

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, Kadir Gecesi mesajında, 11 Ayın Sultanı, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın sonuna yaklaşırken, bin aydan ve bir ömürden daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.  

Altınışık, “Kadir Gecesi; Kur'an'ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Barışın, kardeşliğin ve güzelliğin öğütlendiği, dostluğun, merhametin ve muhabbetin övüldüğü, ayrılığın, nifakın ve dargınlığın, küslüğün reddedildiği bir günde aziz milletimizin ve İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni içtenlikle kutluyor, af ile kaldırılan ellerin ve adanmışlıkla çarpan kalplerin eşliğinde yapılan duaların kabul görmesini içtenlikle niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

Kadir Geceniz mübarek olsun  

Nevşehir İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, "Kadir Gecesi, sema kapılarının ardına kadar açıldığı, insanlığın hidayet rehberi Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, dua ve tövbelerin yaradan katında kabul edildiği, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in “Kim Kadir Gecesini, faziletine inanarak ve mükâfatını da Cenab-ı Allah’tan umarak ihya ederse, o kimsenin geçmiş günahları bağışlanır.” buyurduğunun nakledildiği müstesna bir gecedir. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin Ülkemize, tüm İslam âlemine ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluklar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.  

Tüm İslam Aleminin Kadir Gecesi kutlu olsun  

Nevşehir İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mustafa Özdemir, "Mübarek Ramazan Ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan Ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Bu mübarek gecede, bu güzel Vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimiz ve felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki ülkelerde yaşayan tüm Müslümanlar ve hatta tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir". Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu Gecenin Ülkemize, tüm İslam âlemine ve bütün insanlığa huzur ve mutluluklar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Allah Vatanımıza, Bayrağımıza, Devletimize, Milletimize, Birlik ve Beraberliğimize göz dikenlere fırsat vermesin" diye konuştu.  

Kadir Gecesi tüm insanlığa hayırlar getirsin  

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, "Bu gece kırık kalpleri onaralım, dostluğu, birliği, beraberliği pekiştirelim. Kadir Gecesi'ni idrak ederken açları, yoksulları, zulme maruz kalmışların haklarını düşünmemiz, onların dertleriyle dertlenmemiz, yaralarını sarmamız gerekir. Bu bütün Müslümanların üzerine düşen bir görev ve sorumluluktur. Kadir Gecesi, en faziletli ve kutsal gecelerden biridir. Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecesinin ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini yürekten temenni ederim" dedi. 

Kadir Gecesi manevi dünyamızı aydınlatsın  

CHP Nevşehir eski yönetim kurulu üyesi Taylan Şimşek, "Mübarek Ramazan ayının en özel gecesi, rabbimizin bin aydan hayırlı olduğunu buyurduğu kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu, Kadir Gecesine erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kadir gecesi, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, kulun Rabbine yakın olduğu, dua ve tövbelerin kabul edildiği biz inanlara bin aylık bir hayır kazanma fırsatının verildiği mübarek bir gecedir. Kalplerin arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurun artması için eşsiz bir imkân sunan Kadir Gecemizi tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin İslam alemine ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerinde bulundu.  

Menekşe'den Kadir gecesi mesajı

AK Parti Nevşehir milletvekili Yücel Menekşe; "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim'de bildirilen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz Türk-İslam aleminin #Kadir Gecesi mübarek olsun."

Acıgöl Belediye Başkanı Ertaş'dan Kadir gecesi mesajı

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş, Kadir Gecesi vesilesiyle mesaj yayımladı. Başkan Ertaş; Başı rahmet ortası mağfiret sonu günahlardan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakmak üzereyiz. İnşallah bu mübarek aydan ziyadesiyle istifade edebilmişizdir. Yine bu mübarek ayın içinde Kuran-ı Kerimin indirildiği ve içinde kadir gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesini idrak ediyoruz.

Yüce Rabbim bu müstesna ayın ve bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine tüm ümmeti ve insanlığı her türlü afetlerden kaza bela ve salgınlardan korusun zalimin zulmü altında olan tüm Müslüman kardeşlerimize yardım eylesin bizleri sağlıklı ve afiyetle nice ramazanlar nice kadir gecelerine eriştirsin İnşallah. Bu vesile Ümmeti Muhammedin kadir gecesini en kalbi duygularla tebrik ediyor dualarda buluşmak dileğiyle sevgi Saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

AK Parti Ürgüp İlçe Başkanı Oğuz Kahraman; Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Kahraman Mesajında "Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının en üst seviyeye ulaştığı 11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı’nın son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşmuş olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kadir Gecesi sema kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Dargınlıklara ve kırgınlıklara son vermek, nefretin yerine sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için bu gece insanlara önemli fırsatlar sunmaktadır.

Bu münasebetle tüm  Ürgüp'lü hemşerilerimin başta olmak üzere İslam Alemi’nin Mübarek Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik eder, ülkemize ve tüm insanlığa barış, sağlık ve esenlikler getirmesi temennisiyle, saygılar sunarım." dedi.