Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, yeni dönemdeki hedeflerini ilk kez anlattı. “Hani bir laf var yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diye. Biz şimdiye kadar Oda olarak ne yaptı isek bu memleket için yaptık. Yine aynı hırs ve azim ile çalışmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, “Gerek yaptığımız organize sanayi bölgesinde edindiğimiz tecrübeleri ve gerek GTİ AŞ Yönetim kurulunda, TOBB Yönetiminde edindiğimiz tecrübelerimizi yeni dönemimizde daha etkin kullanacağımızı belirtmek isterim. Ana başlıklar halinde yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığımız ana projelerimiz şöyle sayabilirim;
Başlattığımız e-oda Uygulamasını Geliştirmek ve Yaygınlaştırmak. Tek durak olarak hizmet vermeye başlamak
Malumunuz son zamanlarda Hükümetimiz yaptığı yeni düzenlemelerle yatırım ortamını iyileştirmeye, şirket kuruluşlarında bürokrasiyi azaltmaya çalışıyor. Biz de bu uygulamalara en kısa sürede adapte olup üyelerimize en kısa sürede en kaliteli hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Zaten e-belge ve e-aidat uygulamalarımızı hayata geçirmiştik.  Yeni dönemde bu uygulamalarımızı yaygınlaştırmanın yanında yeni oluşturacağımız mobil uygulamalar ile üyelerimizin ihtiyaç ve şikayetlerini anında almaya çalışacak, hatta bunun için sürekli bir ekip görevlendirip üye beklentilerini yerinde dinlemeye çalışacağız ve üye şikayetleri konusunda hızlı cevap verebilecek bir sistem oluşturarak çağın gerektirdiği zaman problemini aşarak en kısa sürede üyemizi memnun etmeye çalışacağız.
Gıda İmalat Sanayi ve Karma Depolama Alanını Faaliyete Geçirmek.
Gıda İmalat Sanayi ve Karma Depolama Alanı için çalışmalarımıza bu dönem içerisinde başladığımızı belirtmiştik. Bu alan şehrin kaderini değiştirecek en büyük projelerimizden birisi olacak. Bu alana belirlediğimiz büyüme alanı ile birlikte bu tarz iş yerine ihtiyacı olan üyelerimizin alt yapı sorununu karşılamış olacağız.
Buraları en kısa süre içerisinde yatırımcılarımıza teslim edip kenara çekilmeyeceğiz. İnşa edeceğimiz sosyal donatı alanı içerisinde eğitim salonlarımız, toplantı salonlarımız olacak. Burada yoğunluk gösteren alanlarda nitelikli eleman ihtiyacını giderecek eğitimler ve sertifikasyon hizmetlerimiz olacak. Yatırımcılarımızın tanıtımları için ortak bir şirket kurup bu şirket üzerinde bölgemiz firmalarının tanıtımını yapmaya çalışacağız.
Bu çalışmalarımızı sadece bu bölge için değil yeni dönemimizde bütün sektörlerimiz için gerçekleştirmeyi özellikle ihracat yapan ve ihracat potansiyeli olan firmalarımızın tanıtımlarını daha kolay yapabilmelerini sağlamak amacı ile çok dilli bir site ve danışmanlık bürosu oluşturmayı planlıyoruz.
Islah Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisini Tamamlamak.
Islah Organize Sanayi Bölgemizin arıtma tesisi için ihale aşamasına geldik. Kısa bir süre arıtma tesisinin inşasını tamamlayıp faaliyete geçirmeyi öngörüyoruz. Böylelikle ıslah şartlarını tamamlamış olacağız. Bir yıl içinde de bölgedeki işyeri açma ruhsatı alan yatırımcı sayısının mevzuatta aranın niteliği sağlaması ile birlikte Bölge kendi kendine yeter bir hal alarak genel kurulunu oluşturacaktır.
Kapadokya’nın Tanıtımı ve Turizmin Gelişmesini Sağlamak.
Malumunuz her ay Rıfat Bey ile birlikte ya bir ile ya da bir ülkeye gidip çeşitli toplantılara katılıyoruz, burada ya bir Bakanımız bizim ile birlikte oluyor, yada biz onların etkinliklerine katılıyoruz.
Bölgemiz ile ilgili bir diğer projemiz yeni bir tanıtım kitabı olacak, hem yatırım yapmak isteyenleri hem de bölgemizdeki firmaları tanıtacak olan bu kitap ve site sayesinde girdiğimiz her ortamda bölgemizi daha profesyonel tanıtma imkanını yakalamış olacağız. Gerek Ahiler Kalkınma Ajansı ile gerek Ekonomi Bakanlığımız ile birlikte geliştireceğimiz projelerimiz ile bu site ve yayınlarımızı sürekli güncelleyecek ve ilimizin turizm kapasitesinin tanıtımını çok dilli olarak yapmaya çalışacağız.
Gerek yöresel ürünlerimizin tanıtımında, gerek depolama alanımızın inşasında Ticaret Borsamız ile olan işbirliğimizi sürekli devam ettirecek bütün gücümüzü memleket için harcamaya gayret edeceğiz.
Bugün bölgemiz turizmi özellikle hain darbe girişimi neticesinde büyük bir sekteye uğramış durumda. Yurt dışında insanlar ülkemizi bir savaş hali içerisinde olduğunu zannediyor ve tatil planları içerisinde Türkiye’yi haliyle Kapadokya’yı düşünemiyor.
Biz yeni dönemimizde turizm sektör temsilcileri ile birlikte bölgemizde yaşayan çalışan yabancılar ile işbirliği içerisinde kısa filmler, tanıtım organizasyonları, workshoplar düzenleyerek aslında düşünüldüğü gibi bir hal içinde olmadığımızı, bölgemize gönül rahatlığı ile gelebileceklerini anlatmaya çalışacağız.
Özellikle daha önceden bölgemizde yoğun olarak görmeye alıştığımız Japon ve Koreli turistler üzerinde tanıtımlarımızı yoğunlaştırarak bölgeyi eski yoğun günlerine döndürme gayreti içerisinde olacağız. Hatta buralara tanıtım ofisleri açarak sadece bir gün yada bir organizasyon olarak değil bütün bir sene boyunca tanıtım faaliyetlerine devam etmeyi planlıyoruz.
Ayrıca bölgenin yeni pazarlara olan ihtiyaçlarını yine turizm sektör temsilcilerinden dinleyerek istedikleri bölgelerde iş görüşmeleri ayarlamayı geçmiş dönemlerimizde olduğu gibi devam edeceğiz.
Turizmin bir de farklı bir alanı var ki Oda hem yurt içinden hem yurt dışından farklı bir turist kitlesini bölgeye çekebilir. Kongre turizmi ve oluşturulacak fuar alanı sayesinde bölgemizin ölü sezon diye tabir edilen zamanlarını canlandırabilir, turizmi bütün bir yıla yayarak bölge ekonomisine ayrıca bir değer kazandırabiliriz. Yeni dönemimizde üzerine önemle eğileceğimiz en önemli çalışmalarımızdan birisi bu olacak.
Bu yeni hedef Pazar çalışmalarımızı yalnız turizm sektörü içi değil diğer bütün sektörlerimizde bir sistem haline getirme çalışmalarımız devam edecek.
Uçuş Sayılarının Artırılması.
Uçak seferlerimizi artırmak, gerek iş dünyamızın ulaşımını kolaylaştırmak, gerekse bölgemize gelecek olan turistlerin sayısını artırmak için elimizden geldiğince tanıtımlar yapmaya, uçuşların devamlılığını sağlamaya yönelik çalışmalar yapacağız.
Bugün hem Antalya’dan hem İzmir’den başlatacağımız uçuşlar hem hava limanımızın hem ilimizin bölgede ağırlığını artıracaktır.
Hızlı Tren Projesi’nin İvedilikle Hayata Geçirilmesi.
Antalya- Nevşehir Hızlı Tren Hattı Projesini yakından takip ediyoruz. Proje ile ilgili olarak yapılan her türlü çalışmanın içerisinde olmaya gayret gösteriyoruz. Biliyoruz ki; hızlı tren hattının tamamlanması ile birlikte Antalya Destinasyonu ile Kapadokya Destinasyonu birleşecek ve muazzam bir kapasiteye kavuşacak. Bu sebeple bu dönemde projenin bir an evvel tamamlanarak hayata geçirilmesi için tüm gayreti göstereceğiz.
Üniversitemizin Ülkemizin Sayılı Üniversiteleri Arasına Girmesi ve Öğrenci Sayısının 40.000’i Aşması.
Üniversitemizin kurulması ve gelişmesine yönelik çalışmalarımızı ayrıntılı olarak dile getirmiştim. Üniversitemizin kurulmuş olması, başarılı bir şeklide gelişmesi bizi memnun etmekle birlikte, bu gelişime katkı sağlamak, devamlılığını tesis etmek için her türlü işbirliği içerisinde olacağız. 
Öncelikli hedefimiz üniversitemizin tanınırlılığını artırmak, tercih edilirliğini yükseltmek ve sonuç olarak öğrenci sayısını iki yıl içerisinde 40.000’e ulaştırmak olacaktır.
Kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Teknopark ve Kuluçka Merkezinde fikirlerin yarışmasını , yatırımcılarla buluşmasını sağlamak en büyük amaçlarımızdan olacak, bu sayede hem üniversitemiz , hem ilimiz hem de ülkemiz kazanmış olacak.
Pomza Araştırma ve Geliştirme Merkezinin Kurulması.
Nevşehir Valiliğimiz, Üniversitemiz, Kalkınma Ajansımız ve Odamız işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmalar ile Pomza Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin kurulması noktasında geçen yıl önemli gelişmeler yaşandı. Fizibilite ve sektör araştırmaları tamamlandı, örnek başarılı uygulamalar incelendi. Önümüzdeki dönem işbirliğinin devamlılığı sağlanarak Pomza Araştırma ve Geliştirme Merkezi kurulması için her türlü kaynaklarımızı seferber etmeye, her türlü bağlantılarımızı kullanarak bu konuyu da en kısa süre içerisinde çözmeye çalışacağız” diye konuştu.