Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında erkeklerin kadınlardan fazla olması dikkat çekti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen Kadınlar Günü programına Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü (NEÜ) Prof. Dr. Filiz Kılıç, daire müdürleri katıldı. Üniversite konferans salonunda düzenlenen programa kadınlardan çok erkeklerin katılması dikkatlerden kaçmazken, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına erkeklerin daha fazla katılım sağladığına dikkat çekti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, “8 yıldır bu kürsüde 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü etkinliğini anıyoruz. Emekçi Kadınlar Gününü anıyoruz. Kadınların eşitlik, adalet ve barış için bir araya gelmelerinin öncüsüdür diye yazmış arkadaşlar. İnanın 8 yıldır bu cümleleri okumak, bunları duymak 8 Mart yaklaştığında basında çıkan haberleri çok dikkatli takip ediyorum. Bunların çoğunda gerek eşitlikten, adaletten, kadın haklarından bahsediliyor. Bunları duymak beni üzüyor. Biz 21. yüzyıldayız sene 2017 halen bunların üzerinde durmak çok çok üzücü” dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, “Şu anda programda erkek sayısının kadın sayısından fazla olduğunu görüyorum. Olay bu” dedi.
Program konuşmaların ardından sunumlarla devam etti.