Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabasında yürütülen sıcak asfalt yol çalışmaları tamamlandı. Kalaba Belediyesi tarafından ışıklandırılma çalışmalarınında tamamlanmasının ardından yollar pırıl pırıl oldu.

Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, kasabada el değmedik cadde ve sokak bırakmadı. Kalaba'yı adeta inşaat alınana çeviren Başkan Yorgancı, belediye hizmetlerini tam anlamıyla alan vatandaşların yüzünü güldürmeye başladı.

Uzun yıllardan beri hasret kaldığı Belediye hizmetleri vatandaşların yüzünü güldürürken, Kalaba genelinde başlatılan yol, kaldırım ve alt yapı çalışmaları yavaş yavaş tamamlanıyor. Tamamlanan yol ve kaldırımlar ise vatandaşların hizmetine açılıyor.

En son Kalaba kasabası merkezinde her gün onlarca insanın geçtiği caddede sıcak asfalt yol çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunan Kalaba Belediyesi yeşil alan sayısını da artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başkan Yorgancı'nın çalışmalarıyla Kalaba şahlanıyor

Kent estetiğine büyük önem veren Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, kasaba merkezinden geçen Yeni mahalle Yavuz Sultan Selim caddesi ve eski Avanos yolu (Kayseri caddesi) yolunda ışıklandırma direklerine ay yıldız ve çiçek motifli led ışıklar taktırdı. Kalaba Belediyesinin, motifli ışıklandırma çalışmaları sonucu kasaba merkezi geceleri ışıl ışıl bir görünüme kavuştu. Yapılan ışıklandırma çalışmalarıyla Kalaba'nın görsel güzelliği daha da artırılırken, özellikle mavi ton ışıklandırma uygulaması geceleri Kalaba'yı bir başka güzelleştiriyor.

Yapılan ışıklandırma çalışması vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle karşılanırken, söz konusu estetik çalışması Kalaba'nın güzelliğine güzellik katıyor ve geceleri kasabayı bir başka gösteriyor.

Kapadokya’nın incisi "Kalaba" şimdi ışıl ışıl...

Sıcak asfalt sonrası Kalaba Belediyesi tarafından ışıklandırılan yol için açılış töreni gerçekleştirildi.

Mehteran eşliğinde ve yaklaşık 360 araçlık konvoyla düzenlenen görkemli açılış töreninde kasaba halkının büyük coşkusu ve teveccühüyle karşılaşan Başkan Erdal Yorgancı; "Beni bu mutlu günde yanlız bırakmayan halkımın bende herzaman yanında olacağıma söz veriyorum. Birlikten güç ve güzellikler doğarmış. Biz birlikte güçlüyüz birlikte KALABA'yız." dedi.

UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras listesindeki Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in giriş kapısı Kalaba'nın en büyük mahallesi olan Yeni mahalleye 3 km lik kaldırım asfalt ve süs ışıklandırması ile iki yeni cadde kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Belediye Başkanı Erdal Yorgancı bu soğukta böyle kalabalığın bu sevgi selinin kaynaşmanın kendilerini daha fazla hizmet etmeye teşfik ettiğini de dile getirdi. 

Kalaba halkının verdiği destek ve dualarıyla hizmet yolculuğuna devam ettiklerini vurgulayan Başkan Yorgancı, Hayvan pazarı, Onaylanan GES ve iki süpriz projeninde müjdesini verdi ve Kasabamızda işsiz bir vatandaşımız dahi işallah kalmayacak" dedi.

Belediye Çalışıyor, Kalaba Değişiyor

Kalaba Belediyesi çalışıyor, vatandaşların yüzü gülüyor

Başkan Yorgancı FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada; "Kasabamız Yavuz Sultan Selim caddesi ve eski Avanos yolu (Kayseri caddesi) arasında bulunan yaklaşık 20 bin metrekarelik yolun tamamının asfaltlama işlemi gerçekleştirdik.  Ardındanda ışıklandırılan yollarımız Avrupa standartların pırıl pırıl oldu. Tüm vatandaşlarımızın ulaşım güvenliği ve konforu açısından büyük yarar sağlayacaktır. Kalaba Belediyesi olarak vatandaşlarımızın hak ettiği kalitede hizmeti vermek için çabalıyoruz. Gerek yol çalışmalarımız gerekse kasabamızı değiştirmek ve geliştirmek için yaptığımız projelerimiz Kalabalı hemşehrilerimizin fazlasıyla hak ettiği, beklediği çalışmalar. Bunları yapabilmek için gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Kalaba'da Yollar Yeni Haliyle Işıl Işıl Oldu 

Kalaba Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalarla kasabanın çehresinin değiştiğini ifade eden Başkan Yorgancı; "Ben bu vesile ile, tamamlanarak ışıklandırılan sıcak asfalt yolumuzun öncelikle Kalaba kasabamıza ve bu yoldan faydalanacak tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum." dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı,‘’Kasabamıza yakışır yollar yapmaya devam ettiklerini ifade ederken, bu çalışmanın hayata geçirilmesinde emeği geçen Sayın Valimiz İnci Sezer BECEL, Sayın Kaymakamımız Olgun ÖNER, Nevşehir Milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanı Sayın Ali KEMİKKIRAN, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz DİNÇ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Kamil DURU, İl Özel İdaresi personeline ve yüklenici firmaya kasabamız adına teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.