Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Kalaba Beldesinde, Kalaba Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen kültür mantarı üretim tesisi düzenlenen törenle açıldı. 

Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, maske mesafe önlemleriyle birlikte mantar üretim tesisi açılış törenine katılan vatandaşlara özel olarak hazırlattığı mantar tava ikramında bulundu.

Kasabamızdaki vatandaşlarımıza istihdam sağlanmasına katkı sağlayacak projeleri teker teker hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. Bu kapsamda Kalaba Belediyesi olarak bugün 240 Bin TL'ye mal ettiğimiz mantar tesisi üretim tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tamamen faaliyete geçtiğinde 50 ailemize istihdam sağlamayı planladığımız tesisimiz kasabamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.

Başkan Yorgancı, her ne kadar pandemi hızımızı kesmiş olsada biz aşk ile kasabamıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu tesisimizin ardından Hayvan pazarımız, seramız, arıtma teisisimizi de en kısa sürede Kalaba kasabamıza kazandıracağız. ”şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kurdelesinin kesimi ile Kalaba Belediyesi mantar üretim tesisinin açılışı gerçekleştirildi.