Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba beldesine 130 güvenlik kamerası takıldı.

Kalaba Belediyesi, tarafından, hırsızlıklarının önlenmesi ve yaşanabilecek olayların takibi için kasaba girişlerine ve çıkışlarına, çarşı meydanında, okul ve cami girişlerine, bazı parklara ve mahalle girişlerine gece görüş özellikliğine sahip toplam 130 kamera takıldı.

Haftanın 7 günü 24 saat kayıt altında olacak kameralar ile suçlara karşı caydırıcılık hedefleniyor.

Kalaba kasabasında bir ilk daha... 

Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, "Siz değerli Kalabalı hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini korumaya yardımcı olabilmek için, kasabamızın tüm giriş ve çıkışları, önemli kavşaklarımız ve parklarımız ile beldenin dört bir yanına 120 noktadan normal kamerayla 10 noktada da mobeseyle olmak üzere toplamda 130 adet güvenlik kamerası ile 7/24 izlenmeye başlamıştır. Kasabamıza kurulan kameralar, hareket sensörü, gece görüş özelliği ve plaka okuma sistemi gibi son teknoloji ile donatılmış bir sistem. Kasaba halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Kasaba güvenliğinin sağlanması için vatandaşların yoğun olarak kullandığı belli noktalar, suç işlenmeden veya işlendikten sonrasında delillerin izlenmesi açısından kasaba güvenliğine fayda sağlanması hedeflenmektedir.