Speedflying yıldızı Valentin Delluc’tan Dünya'da bir ilk!Kapadokya’nın peri bacaları arasında sıra dışı bir uçuş gerçekleştiren Red Bull sporcusu havada süzülerek Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'de Uçhisar Kalesi, Kızıl Vadi, Aşk Vadisi ve Zelve gibi noktalar arasında maceraya daldı!

Delluc, bu atlayışıyla speedflying sporunda bir video projesinde balondan atlayan ilk isim oldu!

Valentin Delluc: Kapadokya Manzarasında Uçmak İnanılmaz Bir Deneyimdi

Fransız sporcu Kapadokya’da bir sıcak hava balonu ile 2600 metreye kadar yükseldikten sonra kendisini boşluğa bırakır ve olaylar gelişir… Nasıl mı?



Peki Fransız speedflying yıldızı Valentin, Kapadokya’nın ikonik noktalarında bir ilki gerçekleştirirken muhteşem bir manzaraya karşı paraşütü ile saatte ne kadar hız yaptı dersiniz? 110 km! Evet, tam 110 km! 

Dünyaca ünlü speedflying sporcusu Valentin Delluc, Kapadokya'da gerçekleşen Fairy Flight projesini anlattı.

Kapadokya'da manzara inanılmazdı
 

" Havadayken Kapadokya’nın manzarası eşsizdi. Bu görüntüyü başka hiçbir yerde göremezsiniz."

Valentin Delluc, speedflying sporunun en ünlü isimlerinden biri. Fransız sporcu daha evvel gerçekleştirmiş olduğu pek çok proje ile ekstrem spor tutkunlarının radarına girmiş ve beğenisini kazanmıştı. Delluc, yeni projesinde rotasını Türkiye'ye, Kapadokya'ya çevirdi. Fairy Flight projesinin detaylarını Valentin Delluc ile konuştuk.

Kapadadokya'da uçmayı neye benzetiyorsun?

Daha önce uçtuğum yerlerden tamamen farklıydı. Manzara inanılmazdı. Kapadokya daha önce uçtuğum yerler kadar yüksek değildi ama mesafe daha kısa olduğu için çok ama çok daha fazla teknik gerektiriyordu. Hem uçmak hem de çok çabuk olmak zorundaydım. Hem de iniş için çok az zamanım vardı. Her şey için çok az zaman vardı…

Kaynak: Red Bull