Tarihi ve doğası ile Dünya'nın eşsiz ve Türkiye'nin cennet köşesi Kapadokya kendini bilmez duyarsız vatandaşların kurbanı olmaya devam ediyor.

Nevşehir'in turistik ilçe ve beldelerinde çevreye gelişi güzel atılan ve bırakılan çöpler çevreye duyarlı vatandaşları öfkelendirecek türden. Etrafta alkollü içki şişelerinin yanı sıra birçok naylon poşet, plastik ve tuvalet kağıdı atıkları da bulunuyor.

Nevşehir'in tüm ilçe ve beldelerinde Yerel yönetimler ne kadar tedbir de alsalar bu şahsiyetsizlerin önünü almakta zorlanıyorlar.

Başkan İbaş: "Hangi akla hizmet bunları buraya döktün amacın neydi ?"

Bu duyarsızlığın en son örneği Avanos ilçemizde yaşandı. Rutin çevre temizliği çalışmaları esnasında karşılaştığı manzara karşısında büyük şok yaşayan Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş, yaşanan bu çirkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşırken hem şaşkınlığını gizleyemedi hemde çok öfkelendi.

Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "Burası Avanos girişi peribacalarımız 1. Derece doğal sit alanı. Burası öyle ulaşımı kolay olan bir yer değil. Bunları buraya döken arkadaş ne akla hizmet bunları buraya döktün amacın neydi ? diye tepkisini dile getirdi.
 

Kapadokya'da doğa teröristleri yine iş başında... 

Kayalıkların yakınlarında mangal yakılıp yenilip içilmesinin ardından doğaya gelişi güzel bırakılan çöpler kirliliğe neden olurken, çok sayıda çöpler canlıların yaşamına da kastediyor.

Peribacaları, kaya oyma mezalıklar, şapeller ve tarihi kiliseler "Doğa teröristlerinin" umrunda bile değil...

Bölgedeki çevre kirliliği, "bu kadar duyarsızlık da olmaz" dedirtiyor.

Bu medeniyet görmemiş sözde insancıkların tespit edilerek ağır cezalar verilmesi ise en büyük dileğimiz. 

Nevşehir Kapadokya bölgesinde alkol tüketen kendini bilmez zevatlar, yedikleri ve içtiklerini bölgede bırakarak ortaya bu iğrenç görüntüyü bırakarak ortadan kayboldular.

"Doğa teröristlerinin" Kapadokya'da ki bilançosu: binlerce izmarit, binlerce şişe, yüzlerce teneke, naylon ve cips paketi ile çöplüğe dönüştürdüğü işte o görüntüler...