Corona virüs pandemisi nedeniyle yaklaşık iki yıldır toparlanmayı bekleyen turizm ve seyahat sektörünün Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sebebiyle düştüğü karamsarlık ve endişe son günlerde yerini umuda bıraktı.

Kapadokya turizminde genel düşünce 2022’de turizmin ciddi bir toparlanma sürecine gireceği yönünde. 

-Rezarvasyon iptali yok denecek kadar az

Kapadokya'ya Avrupalı, Uzak doğulu ve Rus turist beklentisi yanında yerli turistte de hareketlilik yaşanması bekleniyor.

Bunda en çok pandemi süreci ile kısıtlamaları geride bırakmamız, uçak seferlerin yeniden başlaması ve iki yılı aşkın süredir evlerinden çıkamayan insanların yurt dışı seyehatleriyle bir anlamda kendini formatlayıp stres atmak istemesi ...

‘Yerli turisti unutmayın’

Özellikle ülkemiz pandemi sürecini artık geride bırakmaya hazırlanırken bölge turizmcileri yabancı turist kadar yerli turisttende umutlu. ‘Yerli turisti unutmayın’ diyen Kapadokya turizmcileri, iç pazarda turizmin sigortası olduğuna dikkat çekti.

Beklenen, Özlenen Süper bir Turizm sezonu için Vira Bismillah...

Kapadokya Havalimanı Müdürü Serdar Yılmaz,"Beklenen, Özlenen Süper bir Turizm sezonu için Vira Bismillah..." diyerek yeni turizm sezonundan duyduğu büyük umut ve beklentilerini dile getirdi.

Kapadokya turizminin en önemli isimlerinden Yakup Dinler'de, yeni turizm sezonuna dair umut ve dileklerini şu sözlerle ifade etti; 

  • Otellerimiz yine dolacak,
  • Balonlar yine gökyüzünde olacak,
  • Araçlar yine dolu dolu gezecek,
  • Restoranlar yine dolu olacak,
  • Rehber bulmakta zorlanacağız,
  • Mağazalarımız dolup taşacak,
  • Esnafımızın yine yüzü gülecek"

Tekrar görüşmek ne güzel...

Havaş'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Nevşehir istasyonumuzda, yaz sezonu için seferlerine başlayan BH Air, GullivAir, Bulgaria Air ve Titan Airways’in yer hizmetleri operasyonlarına kaldığımız yerden devam ediyoruz." paylaşımı yapıldı.

Açıkcası Nevşehir Kapadokya bölgemiz turizmcilerine turizm sezonunun hayırlı olmasını diliyor, yeni sezonda paralı bol turist müşterileri olmasını bekliyoruz.

Turizmciler Ramazan bayramından umutlu: Pandemiden kurtuluş bayramı olacak...

Ramazan bayramına sayılı günler kala özellikle yerli turizmde Kapadokya'da rezervasyonların yüzleri güldürdüğü ifade ediliyor. Ramazan Bayramının ilk günü olan 2 Mayıs Pazartesi'den önce tatilcilerin 29 Nisan Cuma akşam saatlerinden itibaren Nevşehir Kapadokya bölgesindeki otellere gelmesi öngörülüyor. Turistlerin en çok tercih ettiği yerler ise Ürgüp, Mustafapaşa, Uçhisar, Göreme, Avanos, Ortahisar ...