Kapadokya Foto Safari’nin başlaması nedeniyle Kapadokya Crowne Plaza’da jüri üyelerinin de katılımı ile düzenlenen kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.

Kahvaltılı Toplantıya, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol, Usta Belgeselci ve Fotoğrafçı Çoşkun Aral, Ünlü Fotoğrafçı Mustafa Seven, Akademisyen Prof. Dr. Ozan Bilgiseren, Fotoğrafçı-Editör Adem Meleke, Fotoğrafçı Tanin Helvacı, Gazeteci Cem Kıvırcık ve AHİKA Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gürsoy Olcay, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı, İbrahim Uysal ile gazeteciler katıldı.

Jürisini; Usta Belgeselci ve Fotoğrafçı Çoşkun Aral, Ünlü Fotoğrafçı Mustafa Seven, Akademisyen Prof. Dr. Ozan Bilgiseren, Fotoğrafçı-Editör Adem Meleke, Fotoğrafçı Tanin Helvacı, Gazeteci Cem Kıvırcık ve AHİKA Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gürsoy Olca’nın oluşturduğu Foto Safari, doğal ve kültürel mirasın yanı sıra her geçen gün artan turizm çeşitliliği ile Dünya’nın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Kapadokya bölgesinin doğa harikası güzelliklerini, derin kültürel geçmişini, heyecan verici aktivitelerin yanı sıra etkileyici yöresel özelliklerinin tanıtımına etkin katkıda bulunmayı, farklı illerden gelecek olan fotoğraf tutkunlarını buluşturarak iletişim ve etkileşim yaratmayı amaçlıyor.

Toplantıda ilk olarak konuşan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, Şuan itibarıyla yarışmaya 326 yarışmacının başvuru yaptığını ifade ederek, Kapadokya bölgesinde ilk kez bu denli yüksek katılımlı bir foto safari düzenlendiğini belirterek, tüm katılımcılara başarılar diledi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel de konuşmasında şunları ifade etti: "Bugüne kadar milyonlarca turisti ağırlayan Kapadokya, bildiğiniz üzere peribacaları gibi doğal oluşumları, yeraltı şehirleri gibi tarihsel derinliği yansıtan sayısız eserleri ve turizm çeşitliliği ile de görsel sanat çalışmalarına önemli imkanlar sunmaktadır. Görsel sanatlar açısından doğal bir plato olma özelliği taşıyan Kapadokya, bugüne kadar çok sayıda sinema filmi, dizi, belgesel, reklam filmi ve televizyon programına ev sahipliği yapmıştır. Kapadokya’nın sinema ve medya sektörünün yanı sıra fotoğraf sanatı için de çok önemli bir alan sunduğu yadsınamaz bir gerçektir. 

Bu doğrultuda Bölgemizde gerçekleştirmekte olduğumuz Kapadokya Foto Safari, doğal ve kültürel mirasın yanı sıra her geçen gün artan turizm çeşitliliği ile Dünya’nın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Kapadokya’nın doğa harikası güzelliklerini, derin kültürel geçmişini, heyecan verici aktivitelerin yanı sıra etkileyici yöresel özelliklerinin tanıtımına etkin katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, etkinliğimiz farklı illerden gelecek olan fotoğraf tutkunlarını buluşturarak iletişim ve etkileşim yaratmayı da hedeflemektedir.

Sakin Hayat” sloganıyla Nevşehir Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı ve FOTON Fotoğraf Organizasyonları Derneği tarafından T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri ile düzenlenen Kapadokya Foto Safari bugün başlamıştır.

Usta belgeselci, gazeteci, fotoğrafçıların yanı sıra bir de akademisyenin yer aldığı jürisiyle de Türkiye’deki en önemli fotoğraf organizasyonları arasına giren Kapadokya Foto Safari’de, Birincilik Ödülü 10.000 TL, İkincilik Ödülü 7.500 TL Üçüncülük Ödülü 5.000 TL ve Mansiyon Ödülü (3 adet) 2.500 TL olarak belirlenmiştir.
Katılımın ücretsiz olduğu ve 326 yarışmacının başvuru yaptığı Kapadokya Foto Safari’de 24-25 Eylül 2021 tarihlerinde Nevşehir il sınırları içerisinde çekilen fotoğraflar değerlendirmeye alınacaktır. Kapadokya Foto Safari, jüri değerlendirmesinin ardından 26 Eylül 2021 Pazar günü gerçekleştirilecek ödül töreni ile sona erecektir. Hepinize değerli katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

326 yarışmacının başvuru yaptığı ve Nevşehir il sınırları içerisinde 24-25 Eylül 2021’de çekilecek fotoğrafların kabul edileceği organizasyon, 26 Eylül 2021 Pazar günü jüri değerlendirmesinin ardından saat 15.00’de gerçekleştirilecek olan ödül töreniyle sona erecek.