Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kapadokya Kaplanları sporcuları ile birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Çukurkuyu beldesindeki kabrinde buluştu.

Ömer Halisdemir anısına düzenlenen etkinlik çerçevesinde sabah erken saatlerde Nevşehir’den Niğde'ye doğru koşarak hareket eden iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından oluşan 20 kişilik "Kapadokya Kaplanları" adlı grup üyeleri akşam saatlerinde 15 Temmuz kahramanı şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Çukurkuyu beldesindeki kabrine ulaştı.

Koşunun son parkuruna Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran’da katılarak sporculara eşlik etti.

Koşunun sona erdiği Ömer Halisdemir’in Çukurkuyu beldesindeki kabri başında bir tören düzenlendi.

Nevşehir ve Niğde protokol üyeleri burada 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'i mezarına karanfil bırakarak dua etti.

Proğrama katılan Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran yaptığı açıklamasında; "Şehrimizden sabah saatlerinde yola çıkan "Kapadokya Kaplanları" ile Niğde'de buluştuk. "Kapadokya Kaplanları" ile birlikte, Kahraman Şehidimiz Astsubay Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret ettik. Şehidimiz Ömer Halisdemir'i ve Tüm Şehitlerimizi dualar eşliğinde yad ettik." dedi.