Neredeyse tüm dünyadaki günlük yaşantının evlerden sürmesine yol açan ölümcül COVID-19 virüsünün etkisi hafiflediğinde, yeni normal olarak adlandırılan döneme geçildi. Korona süresince değil tarihi ve turistik yerler, normal iş süreçleri bile askıya alındığından, yeni normale geçildiğinde insanlar hasret kaldığı sokaklara ve önceden planladıkları gezileri, davetleri, düğünleri yapmaya başladı. Kapadokya’daki son gelişmeler arasında da bu bahsettiğimiz durumların hepsi gerçekleşti ve hem harika manzaralı nikahlara hem de bölgenin hasret kaldığı turist popülasyonuna kavuşmaya başladı.
Kapadokya Eski Hareketine Kavuşuyor…
Kapadokya’daki turizm faaliyetleri, ülkenin hatta dünyanın her yerinde olduğu gibi birkaç aydır durdurulmuştu. Geçtiğimiz haziran ayı itibariyle yeniden faaliyete geçen birçok turizm yeri gibi Kapadokya da eski hareketli haline kavuşmaya başladı. Ören yerleri, müzeler, restoranlar ve oteller yeni sezona hazırlanarak 1 Haziran itibariyle kapılarını ziyaretçilere açtı. Yeni normal yaşantımızda tekrar hizmete açılan birçok turistik yer gibi Kapadokya da ziyaretçileri çekmeye başladı. Haziran ayında Kapadokya’ya giden turist sayısı 20 bine yaklaştı. 

Kapadokya’da Organizasyonlar Başladı
Koronavirüs sonrasında hayat biraz olsun normale dönerken, askıya alınan ve ertelenen nikahlar meşhur Kapadokya manzarasına karşı Haziran ayında kıyılmaya başlandı. Salgın sonrası Kapadokya’da kıyılan bu ilk nikah, bölgenin ve kimilerine göre dünyanın en güzel gün batımına şahitlik eden Kızılçukur Vadisi’nde kıyıldı. Açık havada ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek kıyılan nikah Kapadokya’da nikah, düğün organizasyonlarının, fotoğrafçılık ve turizmin başladığının da habercisi oldu. 

Kapadokya’da Ebabil Misafiri
Kapadokya her ne kadar turizm bölgesi olarak bilinse de, bu kıymetli doğada aynı zamanda kendisiyle aynı adı taşıyan üniversiteye de ev sahipliği ediyor. Mustafapaşa’da yer alan Kapadokya Üniversitesi geçtiğimiz günlerde küçük bir misafire ev sahipliği etti. Üniversitenin bahçesinde hareket etmekte zorlanan bir kuş tespit edilerek güvenlik görevlilerince alınarak ve bakımı yapıldı. Bu misafirin ebabil kuşu olduğu belirlenince Doğa Koruma ve Milli Parkı’na teslim edilerek koruma altına alındı. 

Kapadokya’da Kaçak Yapılar Yıkılıyor
Kapadokya’daki yapıların her biri koruma altında olan, özellikle orijinalliğikorunarak restore edilen yerler olduğundan kaçak yapılar konusunda çalışma başlatıldı. Salgın süresince askıya alınan yıkım çalışmaları Avanos, Zelve’deki dört kaçak yapının yıkımıyla başladı. Kapadokya genelinde tespit edilen tüm kaçak yapıların yıkımına belediye tarafından devam edilecek. 

https://www.kapadokyadayim.com/