Geçtiğimiz aylarda kurulumu yapılan Kapadokya At ve Atçılığı’nı Geliştirme Derneği 15.06.2021 tarihinde Göreme’de basın mensupları ile bir tanışma toplantısı organize etti. Toplantıya Nevşehir basın mensupları, gazete ve basın kuruluşu temsilcileri, Kapadokya Atçılar Birliği yönetim kurulu üyeleri ve Kapadokyalı at çiftliği sahipleri katıldı.

Göreme’de dernek merkezinde yapılan toplantıda söz alan Kapadokya Atçılığını Geliştirme Derneği Başkanı Rahmi Özgür, bölgemizde ki atçılığın tarihi, günümüzde ki atçılık faaliyetleri, at çiftliklerinin işleyişleri ve sorunları hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Toplantıda söz alan Kapadokya At ve Atçılık Geliştirme Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ekrem ilhan ilerleyen süreçlerde yapacakları dernek faaliyetleri hakkında basın mensuplarına bilgi verildi. Ekrem İlhan sözlerine şu şekilde devam etti.

‘’Kapadokya’da her köşebaşına bir at bir deve konuldu. Vadi içlerine bir konteyner koyan ‘’at çiftliği kurdum’’ diyerek at turu yapmaya başladı. Çoğunun hiçbir yasal alt yapısı yok. Biz yıllardır Kapadokya’da atçılık yapan işletmeler olarak bu haksız rekabet koşulları karşısında çok zor duruma düşüyoruz. Bu tarz işletmelerde atlar çok kötü koşullarda çalıştırılıyor. Hiçbir düzen, denetleme, yaptım yok. Bizler atların ve atçıların haklarını korumak, Kapadokya Atçılığını Geliştirmek için bu derneği kurduk. İlerleyen günlerde Vali hanım önderliğinde, Kapadokya Alan Başlanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,  Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile de toplantılar düzenlemekte istiyoruz. Kapadokya’da 1000 üzerinde at, 100lerce çalışan var. Yıllık 50.000 Saat üzerinde at binişi yaptırıyoruz. Buda bu at ve atçılığın Kapadokya için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Kapadokya’da atçılık binlerce yıllık bir gelenek, el birliği ile kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu amaçla birde Kapadokya Atçılık Festivali düzenlemek ve geleneksel hale getirmek istiyoruz. İnşallah hepbirlikte Kapadokya atçılığı adına çok güzel şeyler yapacağız ve Türkiye’ye örnek olacağız.’’ dedi.

Dernek yöneticileri, İlerleyen süreçte Kapadokya At ve Atçılık Geliştirme Derneği Halk Buluşması organizasyonu yapacaklarını at severlere müjde olarak verdi. Toplantı basın mensuplarının atlarla fotoğraf çektirmesi ile devam etti. Karşılıklı iyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.