Nevşehir’de sağanak kar yağışı etkisini artırarak sürerken belediye ekipleri yolları açık tutabilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Kar kalınlığının şehir merkezinde 30 cm’ye ulaştığı Nevşehir’de belediye ekipleri tüm iş makineleri ile sahada görev yapıyor.

Nevşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri gece saatlerinde başladığı kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Özellikle ana arterlerde çalışmalarını yoğunlaştıran belediye ekipleri yaya kaldırımları ve mahalle aralarında da kar temizliği yapıyor.

Sabah erken saatlerden itibaren sahada bulunan ve çalışmaları kontrol eden Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, belediyenin makine parkında bulunan tüm iş makinalarının saha da bulunduğunu ve bunlara ek olarak çok sayıda araç kiralaması yaptıklarını açıkladı.

Ulaşımın aksamaması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Savran, “Şehir merkezindeki kar kalınlığı sabah 09.00’de 25 cm olarak ölçülmüştü şu anda 30 cm’ye ulaştı. Son yılların en yoğun kar yağışı ile karşı karşıyayız. Gece saatlerinden itibaren belediyemiz araç parkındaki tüm araçlar sahada görev yapıyor. Bunun yanında şehirde bu işi yapabilecek araçları da kiraladık ve onlarda sahada görev yapıyor. Araçlarımız sadece yakıt almak için çalışmalara ara veriyor. Açtığımız yollar yoğun yağıştan dolayı kısa sürede yeniden kapanabiliyor. Kısa süreli aksaklıklar olabilir. Özellikle mahalle aralarına ilk etapta giremedik çünkü ana yolları açık tutma çabasındayız. Vatandaşlarımıza sabır ve destekleri için teşekkür ediyorum.  İnanın hiçbir vatandaşımız mağdur olsun istemiyoruz ve bunun için sahada durmadan çalışıyoruz. Tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.” Dedi.