Nevşehir’in en çok ilgi gören doğal depoları Merkeze bağlı Kavak Kasabası ve yöresinde bulunuyor. Yarım asrı geçen süredir bölgede sürdürülen depoculuk Kavak ve Mersin arasında akrabalık bağları kurulmasına da neden oluyor.
Soğuk hava depolarında bekletilen limonların, işlemlerin tamamlanmasıyla yurt içi ve yurt dışına 'yatak limon' olarak gönderildiğini anlatan Başkan Yiğit, "Depolarda bekletilen yatak limonların bu süreçte 5 ila 7 milimetre olan kabuğu depodan çıkarken 1 milimetreye kadar incelir. Kabuk incelirken limon daha da sulanır ve lezzet kazanır. 'Yatak Limon' deyimi de buradan gelmektedir. Sıcaklığın 8 derecenin altında ya da üstünde olmasının limona zarar verdiği belirtiliyor. Limonların uzun süre bozulmadan kalmasının ideal sıcaklık ve nem değeri sayesinde mümkün Oluyor. Limon dönemi bittikten sonra depolarda patates saklanıyor. Depoculuk bölgemizde 1950’li yıllardan bu yana yapılıyor. Kavak kasabamızda da bu manada uzunca bir süredir kaya oyma mekanlarımızda yapılıyor. Depolar 12 ay boyunca boş kalmıyor. Limonun çıkmasının ardından patates depolara giriyor. Bu dönüşüm 12 ay boyunca devam ediyor” dedi. 
Nevşehir merkeze bağlı Kavak Kasabası ve Mersin arasındaki limon depolama işinin 60 yıldır devam ettiğini bu süreç içerisinde iki bölgenin insanının birbirleriyle kaynaştığını anlatan Yiğit, "Limon depoculuğu sayesinde Akdeniz ve İç Anadolu kültürü birleşti. Hatta kız alıp kız verme gibi olaylar da oldu ve akrabalıklar da gelişti. Mart ayının başında Mersin ve Silifke bölgesinden limonları işlemeye yaklaşık 3 bin işçi gelir ve aylarca Kasabamız Kavak'ta kalırlar. Bu 58 yıllık süreçte Kavak'takiler Mersinlileri, Mersinliler de Kavaklı yakından tanır hale geldi" diye konuştu.