Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak belde Belediyesi,1999/4 tertip asker adaylarına "Kına Yakma ve Asker Uğurlama" töreni düzenledi.

Kavak'ta bir gelenek haline gelen ve her yıl asker yolcu ederken yaşanan coşkular bu dönem askere gidenler içinde yapılarak geleneğin bozulmadığı görüldü. Kavak Belediyesi tarafından düzenlenen “Asker Uğurlama ve Kına Töreni”, Kavak Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlendi... Törene 99/4 Tertip 15 Kavaklı asker adayı ve ailelerinin yanı sıra Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı'da katıldı.

Konuya ilişkin FİB Haber Merkezimize açıklamada bulunan Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, 1999/4 tertipler için örf ve adetlerimizde çok önemli bir yeri olan “Asker Kınası” düzenleyerek Mehmetçiklerimizi milli ve manevi şuurla Peygamber ocağına yolcu edeceklerini söyledi.

“VATAN İÇİN GİDİN SAĞ SALİM GELİN”

Başkan Bağcı “Asker kınası, ailelerimizin yıllardır yaşattıkları bir milli gelenektir. Askere gidecek erkek çocuklara kına yakılır. Biz de her yıl olduğu gibi bu yılda kasabamızda askere gidecek kardeşlerimize belediye olarak toplu kına yakma ve asker uğurlama töreni düzenledik... Asker adaylarımız bu törenle “Mehmetçik” olmanın o manevi duygusunu aileleriyle, bizlerle birlikte tadacaklardır. Selametle gidip selametle gelsinler. Yolları açık olsun." dedi.

“BİZİ UNUTMAYAN BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”
Düzenlenen programın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Kavaklı Asker adaylarından Hamit Doğan, vatani görevini yapmaya hazır olduğunu ifade ederek, "Askere gideceğim için çok gururluyum . Herkes askere gidecek. Bizi unutmayan Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Askerlik Şubesi’nden alınan bilgiye göre, Askerlerimizin 1-2-3 Aralık 2019 tarihlerinde kışlalarına celp edeceği belirtildi.

Haber: Hamit DOĞAN