Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında bulunan Dedebağ Mevkiindeki bir kayalığa çıkan 32 yaşındaki Ersin Ö. bayıldı ve mahsur kaldı. 3 saat süren arama sonrasında, mahsur kalan genç, drone ile bulundu.

Ortahisar kasabası Dedebağ mevkiinde bulunan bir kayalığa çıkan 32 yaşındaki Ersin Ö’den uzun süre haber alamayan ailesi, oğullarının kaybolduğunu Jandarma ekiplerine bildirdi. Ailenin, Jandarma ekiplerine, Ersin Ö’nün kayalıklara çıktığını gördüklerini söylemesi üzerine aramalar burada yoğunlaştırıldı. Ancak kayalıkların dik olması nedeniyle gence ulaşılamadı. Yaklaşık 3 saat süren aramada, Jandarma ve sağlık ekiplerinin yardımına drone yetişti. Drone ile gencin yeri tespit edildikten sonra bu kez devreye UMKE ekipleri girdi ve baygınlık geçiren genci kayalıklardan aşağı indirdi. Donmak üzere iken bulunan ve bilinci kapalı gence, ambulans şoförü montunu örttü.
Uzun uğraşlar sonucunda kurtarılan Ersin Ö.’nün, psikolojik rahatsızlıkları olduğu öğrenildi. Ersin Ö. olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından, Nevşehir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.


İHA ekibi hayat kurtardı
İHA ekibi hayat kurtardı
İHA ekibi hayat kurtardı
İHA ekibi hayat kurtardı