Kahramanmaraş merkezli, Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinin ardından Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kaymaklı kasabasında Belediye Başkanı Harun Çekiç koordinatörlüğünde başlatılan yardım çalışmasında, Kaymaklılı kadınlar köy fırınlarında binlerce çörek yapımına başladı.

Türkiye’yi sarsan ve yüz yılın felaketi olarak tanımlanan deprem nedeniyle devlet-millet el ele vererek seferberlik başlatırken, Nevşehir'in Kaymaklı kasabasında Belediye koordinatörlüğünde başlatılan yardım kampanyası kısa sürede çığ gibi büyüdü. Belediye Başkanı Harun Çekiç, Kaymaklı'da kadınların şimdi de binlerce çörek yaptıklarını açıkladı.

Kaymaklı'da Kadınlarımız kahramanlık hikâyeleri yazıyor

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç; "Kasabamız köy Fırınlarında her gün depremzedeler için ekmek üretimi yapılmakta. Başta Aynur Sezgin ve ailesi olmak üzere emeği geçen tüm yardımseverlere teşekkür ederiz. Gün birlik olma günü herkes emeğini yeteneğini yüreğini ortaya koyuyor. Hepinizle gurur duyuyoruz. Teşekkürler Kaymaklının gönlü yüreği temiz insanları." dedi.

Kaymaklı’dan dün itibariyle gıda, giyecek, battaniye ve yatak malzemelerinin deprem bölgeslerine gönderildiğini belirterek, “Milli Mücadelede kahramanlık gösteren Anadolunun ve Türkiye’mizin fedakar kadınları, 100 yılın felaketi olan depremde de kahramanlık hikayeleri yazıyor. Kaymaklı’dan yardımlar tırlarla gönderilmeye devam ederken, yeni bir yardım kampanyası başlattık. Deprem bölgesine köy fırınlarında yapılan sade çörek göndereceğiz. Milyonlarca insanımızın ekmek ve su başta olmak üzere gıda ihtiyacı var. Kaymaklı’nın kahraman kadınlarının bu yardım kampanyasına destek vereceğine yürekten inanıyoruz. Hepimizin yüreği yaralı ama hepimizin yüreği aynı atıyor. Allah bu aziz milletin kalbini hiç bozmasın teşekkürler Türkiye teşekkürler Kaymaklı” diye konuştu.