Türkiye genelinde olduğu gibi, salgında riskli iller kategorisinde bulunan illerde uygulanan kısmi ve tam kapanma süreçleri çiftçi belgelerine de ilgiyi artırdı.  

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Kaya, kısıtlamalar esnasında bağına, bahçesine, tarlasına gitmek isteyen ve tarımsal üretimi sürdürmek isteyen çiftçinin büyük bir azimle tarımsal üretimine devam ettiğini, çiftçi belgelerinin öneminin de bu süreçte daha iyi anlaşıldığını söyledi.  

Kaya, "Korona virüs salgını sürecinde tarımsal üretimin ülkemiz açısından ne kadar çok büyük önem taşıdığını bizzat yaşayarak görüyoruz. Allaha şükürler olsun bir yıldan daha uzun süredir yaşadığımız bu süreçte tarımsal üretimimiz aksamadı. Çiftçilerimiz tarımsal üretiminin ülkemiz ve Nevşehir'imiz için öneminin son derece farkındalar. Kısmi ve tam kapanma süreçlerinde Nevşehir'de çiftçi belgesine olan talepte arttı. Bu kısıtlama günlerinde tarımsal üretimine devam etmek isteyen çiftçilerimiz ancak çiftçilik belgesini göstererek kısıtlamadan muaf olabiliyor. Bağına, bahçesine, tarlasına gitmek için çiftçilik belgesinin zorunluluğunun bilincinde olan, bu zor günlerde üretime devam eden tüm çiftçilerimize Allah kolaylık versin" ifadelerinde bulundu.