Gönüllülük faaliyetlerine hız vererek toplumsal birlikteliği ve dayanıklılığı arttırmayı hedefleyen Nevşehir Kızılay, 2000m2’lik hizmet binasında Gönüllü Merkezi açıyor. Gönüllü Merkezi ile gönüllülük kültürünün geliştirilmesi, afet ve insani yardım alanlarında kapasitenin arttırılması amaçlanıyor.

Kurulduğu 1868 yılından bu yana gönüllülük temelinde çalışan Kızılay, gönüllülüğün yaygınlaştırılması ve niteliğinin artırılması için çalışmalarını hızlandırdı.  Gönüllülük kültürünü geliştirmeyi, yeni gönüllü kazanımı sağlamayı ve bu gönüllülerle yapılacak faaliyetlerin sayılarını artırarak afet ve insani yardım başta olmak üzere Kızılay'ın ana faaliyet alanlarına katkı sunacak gönüllü kapasitesini oluşturmayı amaçlayan Gönüllü Merkezleri’ne Nevşehir’de  ekleniyor.

NEVŞEHİR’DE HER HANEYE KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ
Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek ise şunları kaydetti: "Şubemizde projelerimizle halkımıza daha çok hizmet etmenin gayretindeyiz,şehrimiz gençliğine gönüllü merkezi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz 600m2 alan içerisinde bu hizmeti vereceğiz.2030 stratejik planımızda en önemli amaçlarımızdan biri toplumun gücü kullanıp gönüllüğü esas kılmak.. Gençlerimize kütüphane imkanları, kurs imkanları, spor,fitness imkanları  Kızılaycılık ilk yardım temel afet eğitimleri, müzik, edebiyat, şiir kurslarına ev sahipliği yapılacak.. Şu an kayıtlı 3 bine yakın gönüllümüz var. Elazığ, İzmir depreminde, pandemide de büyük rol oynadılar. Her haneye Kızılay Gönüllüsü sokmak gayretindeyiz. 3 bine yakın gönüllü ile hizmet ediyoruz,hedefimiz tüm Nevşehir gençliğimizi gönüllülük ve sorumluluk bilinciyle tanıştırmak 3 ay içerisinde Gönüllü Merkezimizin açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz,gençlerimizin ikinci evi inşallah artık burası olacak."

GÖNÜLLÜ MERKEZİMİZİN KAPISI HERKESE AÇIK
 
Toplumun her kesiminden her yaşta gönüllüye bu merkezlerin kapısının açık olduğunu vurgulayan Civelek, sözlerine şöyle devam etti: “Stratejik hedeflerimizde de belirttiğimiz gibi, Kızılay için en önemli değer çalışmalara gönüllü katılımın en üst seviyeye çıkartılmasıdır. Tüm süreçlerde gönüllü katılımını sağlayacağız. Gönüllülerin aktif ve nitelikli katkılarını verimli kullanabilen sistemler ile gönüllülüğü bir müessese olarak da teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçlarla Gönüllü Merkezlerini hayata geçirdik. Gönüllüler bu merkezlerimizde, serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirecekler. Gönüllülük faaliyetlerini planlayacak ve geliştirecekler. Kurulan Gönüllü Merkezlerindeki tüm hizmetler ve imkânlar ücretsiz olarak sunulacak. Genç, kadın, çocuk, yaşlı ayrımı olmadan binlerce kişinin yararlanabileceği Gönüllü Merkezleri içerisinde eğitimler, atölyeler, sosyal girişimcilik projeleri uygulanacak.”

Neden Kızılay Gönüllüsü olmalıyım?

Gönüllü olduğunda bilgi, beceri ve deneyiminizi faydalı bir amaç için aktaracak, sahip olduklarını başkalarıyla paylaşacaksın. Ayrıca farklı bir sosyal çevre edinecek, bir ekibin parçası olacak, kendini farklı alanlarda geliştirebilecek ve en önemlisi faydalı ve iyi hissedeceksin.
Sende toplum yararına katkıda bulunmak, toplumsal bir soruna çözüm bulmak için Kızılay gönüllüsü olabilirsin.

Nasıl Kızılay Gönüllüsü olabilirim?

gonulluol.org platformu üzerinden kayıt olarak gönüllü adayı olabilirsin.