Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Türkiye Engelsiz Sanat Birliği ve Yön Sanat Atölyesi’nin organize ettiği 6. Engelsiz Sanat Ödülleri’nde Yılın Resim Sanatçısı ödülüne layık görülen engelli resim sanatçısı Mert Yalın’ı kabul ederek ödülünü takdim etti. 

Ödül töreninde gerçekleştirdiği konuşmada Yılın Resim Sanatçısı ödülüne layık görülen Mert Yalın ve eğitmenlerini yürekten kutlayan Cumhurbaşkanı Tatar, elde edilen başarının azim, inanç ve özveri sonucu olduğunu belirterek bu başarının elde edilmesinden duyduğu mutluluğu ifade etti. 

Mert Yalın’ın mücadelesinin toplumsal bir mücadele de olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, “Bu çocuklar bizim çocuklarımızdır ve onlar için her türlü imkânımızı seferber etmek suretiyle onlara sahip çıkarak beceri ve yeteneklerini ortaya çıkararak topluma kazandırmalıyız” dedi. 

Mutluluğu paylaşmanın gerekliliğine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Bu akşam bunu yaşıyoruz… Çok mutluyum” diye konuştu. 

Mert Yalın’a aynı sevgi ve inançla çalışarak başarılarının devamının gelmesi tavsiyesinde de bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye’deki tüm engelli çocuklar için de güzel dileklerini canlı yayında iletti. 

KKTC’nin esenliği, bahtiyarlığı için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, böylesi etkinliklerle Türkiye ve KKTC halklarının daha da yakınlaştığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ödül töreni, tele konferans yoluyla Nevşehir ile canlı bağlantıya katılan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,  Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile yaptığı görüşmede pandemi biter bitmez Nevşehir'e gelerek Başkan Arı ile kucaklaşmak istediğini de sözlerine ekledi.


Editör: Çağıl Günalp
Video: Zafer Örek
Foto:Ertuğrul Çavuşoğlu