Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde Kaz Üretme ve Yetiştirme Çiftliği sahibi Tahsin Hacıbekiroğlu bu sene üçüncüsünü düzenlediği Kaz yemeği proğramında Cumhurbaşkanı Başdanışmanları, Ankara AK Parti milletvekili ve meclis idari amiri TRT Çalışanları ve birçok bürokrat ve siyasinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Yemekte Kozaklı termal turizmin yanında, kazıyla da artık tanınması dile getiren Hacıbekiroğlu ileriye dönük ihracat ve yeni tesislerin markalaşarak istediği seviyeye geleceğini anlattı.

Hacıbekiroğlu açıklamasında; "Üçüncü kez bir araya geldiğimiz Kaz yemeğimiz de Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlarımız ve Külliye ekibi ,Ankara Millet vekili ve Meclis idare amirimiz bürokratlarımızın da katılmış olduğu davetimiz de bizleri onurlandıran herkese teşekkür ederim" dedi.

Nevşehir ili Kozaklı ilçesinde ikamet eden Tahsin Hacıbekiroğlu Balık yetiştiriciliği için kiraladığı gölet kenarında Kars, Alman ve Fransız cinsi yetiştirdiği kazları Türkiye'nin her bölgesine gönderim yaparak ekonomiye katkıda bulunuyor. Kozaklı ilçesinde bulunan çiftlikte yetişen kazlar, yumurta, civciv ve kurutulmuş et olarak satışa sunuluyor.
Ülkemizde kaz üretiminde ciddi bir açık olduğunu dile getiren Tahsin Hacıbekiroğlu, bu açığı kapatma niyetinde olduklarını ifade etti.
Türkiye’de kaz etinin kişisel ticari gelirinin yanı sıra bizim toplumda da ağız ve lezzet alışkanlığı ile sağlık anlamında da ayrı bir öneminin bulunduğunu anlatan Hacıbekiroğlu, “Kırmızı ete en yakın et kaz eti kabul edilir. Kaz son derece yağlı bir ete sahip. Yakın zamana kadar Anadolu insanını yemekte kullandığı yağ ihtiyacını kazdan sağlamıştır. Ama bugün onlar unutuldu. Kazın yağlı olmasından dolayı kaz etinin lezzeti de bambaşkadır. Kesinlikle bu lezzeti tatmayanların tatmasını isteriz. Uzmanlar tarafından kaz etinde kolesterol anlamında bir sorun olmadığı, kolesterol sıkıntısı olan insanların dahi rahat bir şekilde kaz eti tüketebileceği açıklaması yapılmıştır” dedi.
Kaz tüyü üretiminde ülkede ciddi bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Hacıbekiroğlu, büyük bir işletme kurmalarına rağmen tüy ihtiyacını minimize rakamlarla karşılayabildiklerini dile getirdi. Aile bazında üretim yapan insanların kaz tüyünün değerlendirilmesi ve birikimi konusunda uyaran Hacıbekiroğlu, bu işi yapan ailelerden doğal yollarla elde edilen kaz tüyü üretimini ciddiye almaları ve gözardı etmemelerini istedi.
5 bin kapasiteli kuluçka, çıkımhane ve 20 bin etlik kaz yetiştirme alanı ile ilerleyen seneler de daha ileri ve modern bir sisteme geçme planıyla hareket etme gayesindeyiz. Geçen sene sayın Cumhurbaşkanımızın danışmanına kaz etini tattırdık, bu sene ise aynı davetle yine gideceğiz.