Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünde dolunun vurduğu çiftçiler destek bekliyor...

23 Mayıs Pazartesi günü Akpınar köyünde meydana gelen dolu zararından etkilenen çiftçilerin hasarlarının tespit edilmesi için Kozaklı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından ön hasar tespitlerine başlandı.

"Devletimizden uzanacak yardım elini bekliyoruz"

Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyü Muhtarı Minnet Abdioğlu, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; " Pazartesi günü akşam saatlerinde yağan dolu köyümüz de bir kısım arazilerimize büyük zarar vermiştir. Bugünde Kozaklı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile zarar tespiti yapıyoruz. Akpınar köyü çiftçileri olarak üretime devam edebilmek için Devletimizden yardım bekliyoruz." dedi.

Muhtar Abdioğlu açıklamasının devamında; "Artan girdi maliyetleri malum gübre mazot elektrik derken çiftçi zaten tarlaya gidecek durumda değil. Geçen sene Tarsim yüzde atmış kuraklık olmasına rağmen bir lira ödeme yapmadı. Bu nedenle bu senede kimse sigorta yaptırmadı. Devletimizden mağdur olan bu çiftçilerimize acil yardım bekliyoruz. Yoksa seneye kimse tarlasına gidemeyecek" ifadelerine yer verdi.