Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, Kızılay Kurban Bağışı Kampanyasının bu yıl da devam ettiğini söyledi. 

Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor. Hayırsever milletin kurban vekâletleriyle yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, Kurban bayramının dayanışma ve yardımlaşma ruhunu dünyanın farklı coğrafyalarında da yaşatacak.

Nevşehir Kızılay'dan çağrı: 'Kurban bağışı için Kızılay'ı tercih edebilirsiniz' 

“Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanyanın devam ettiğini belirten Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, , Türkiye dâhil 22 ülkede toplam 142 bin hisselik kurban kesmeyi hedeflediğini söyledi. 


BEDELLER BELLİ
Kurban Bedeli Yurt içi 2475 TL Yurt dışı 1475 TL
Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içinde 2475 TL, yurt dışı için 1475 TL olarak belirledi. Yurt dışında yaşayanlardan Türkiye için vekâlet vermek isteyenler 175 USD veya 165 Euro, diğer ülkeler için ise 110 USD veya 100 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebilecek.

KIZILAY MODELİ  ÖRNEK OLUYOR

Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde, son derece hijyenik ortamlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. Bu model sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Kesilen kurbanlar yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma ya da kıyma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Kızılay ile İyilik Sınırları Aşıyor

Söz konusu iyilik olunca sınırları ortadan kaldıran Kızılay, hayırseverlerin kurban vekâletlerini 2022 Kurban kampanyası kapsamında yurt dışında aralarında Bosna Hersek, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Suriye, Yemen, Afganistan, Pakistan, Bangladeş, Bulgaristan, Endonezya, Güney Sudan, Kırgızistan, Sudan, Somali, Senegal’in bulunduğu delegasyonlar ile Moğolistan, Kuzey Makedonya, Çad, Nijer, Uganda, Tanzanya olmak üzere 21 ülkede kesecek. Kızılay, yurt dışı için vekâletleri alınan kurbanları, kesim işlemlerinin ardından anlık olarak pay ederek Kızılay uzmanları aracılığıyla dağıtacak.

Nevşehir Kızılay, Kurban Bereketini Yıl Boyunca Yaşatıyor! 

Kurban vekâletlerini Kızılay’a emanet ederek gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverlerin Nevşehir Şubesi üzerinden yapılacak bağışları ne kadar çok olursa Nevşehir'e gelecek olan konservelerimiz de o kadar çok olacak ve ihtiyaç sahibi ailelere bir yıl boyunca dağıtılacak. İnternet üzerinden bağış yapacakların Şube olarak Nevşehir'i işaretlemelerini rica ederiz.

KURBAN VEKALETLERİNİZ İÇİN TÜRK KIZILAY NEVŞEHİR ŞUBEMİZE AİT IBAN NUMARASI HESAP ADI: NEVŞEHİR KIZILAY ŞUBESİ IBAN:  TR45 0001 0000 2800 0018 6854 03 DÖVİZ CİNSİ : TL