Kutlu sefer yoluna devam ediyor...

Kutlu seferi ruhunu yaşatmak adına birçok programla anıyoruz. Aşağıdaki listeden programlara ve katılım linklerine ulaşabilirsiniz;

Tarih: 31 Mayıs Pazar Saat: 20.00'de Sosyal Medya Özel ve Saat: 22.00'de Sinyal Film Gösterimi 

Biz tembellik eder, farkına tuzağın varamazsak katledilen oluruz. Tuzağı bozmak İçin düşmanın hileli planlarını bilmemiz gerekir. 

31 Mayıs 2020 - Pazar / Saat 20:00

Mavi Marmara 10. Yıldönümü Anma Programı

Yayın linki; https://twitter.com/ihhinsaniyardim

Katılımcılar: Bülent Yıldırım, Ali Yalçın, Abdurrahman Dilipak, Nureddin Yıldız, Halid Meşal, Faed Mustafa (Filistin Ankara Büyükelçisi)

31 Mayıs 2020 - Pazar / Saat 22:00

Sinyal Filmi Sanal Galası

Yayın linki; https://twitter.com/ihhinsaniyardim 

Sinyal Filmi - Fragman

Kutlu sefer 10 yaşında

Dünya üzerinde insan haklarının ihlal edildiği bölgelerin başında Ortadoğu coğrafyası geliyor. Milyonlarca insanın en doğal hakkı olan yaşama hakkına kast edilmesinin yanı sıra yüz binlerce insan da haksız ve hukuksuz bir şekilde hapishanelerde özgürce yaşam hakkından mahrum ediliyor. Tam bir açık hava hapishanesine dönüşmüş olan Gazze’deki abluka ve ambargoyu kırmak amacıyla uluslararası camiadan birçok vicdan sahibiyle Gazze Kara Konvoyu (Filistin’e Yola Çık) -Mavi Marmara gemisinin de içinde bulunduğu- Gazze Özgürlük Filosu gibi organizasyonlar düzenleyerek bu coğrafyada yaşanan hukuksuzluğu dünya kamuoyuna duyurmaya çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.

Mavi Marmara Katliamı

Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve sadece yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara, Sfendoni, Challenger I, Eleftheri Mesogios, Gazze I ve Defne Y gemilerinden oluşan Gazze Özgürlük Filosu, 31.05.2010 günü İsrail askeri güçlerinin hukuk dışı saldırı ve müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Bu saldırı esnasında ve devam eden süreçte 10 insani yardım gönüllüsü hayatını kaybetti, 56’sı ağır yaralandı. Filo katılımcıları hiçbir yasal dayanak olmaksızın hapsedildi, yaralılara kelepçe takıldı, bazı yaralılar günlerce hücrelerde alıkonuldu ve kendilerine işkence ve kötü muamelede bulunuldu. Filo katılımcılarının tamamı kötü muameleye maruz bırakıldı, hapsedildi, şahsi eşyalarına el konuldu ve gemilere çeşitli maddi zararlar verilmek suretiyle birçok haksız fiil işlendi.