Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki Akpınar Köyü sakinleri, köye uzunca bir süredir uğramayan leylekler için elektrik direği üzerine yuva yaptı. Leylekler yıllar sonra yeniden yuvalarına kavuştu.

Avrupa'dan yola çıkıp Anadolu topraklarına sürüler halinde göçen leylekler, kendileri için belirledikleri uygun noktalarda, ilkbahar ve yaz aylarında konaklayarak yavruluyor.

“LEYLEKLERİN GELMESİNE HEPİMİZ ÇOK SEVİNDİK”

Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünde yıllardır yuva yapmayan leylekler, bu yıl köylüler tarafından kendileri için hazırlanan elektrik direğine yuvalarını kurdu.  "Baharın müjdecisi" kabul edilen leylekler, yuvalarına dönüşleriyle Akpınar'da köy ahalisini yeniden çok sevindirdi.

Köydeki vatandaşların özel ilgi gösterip sevinçle karşıladığı bereketin simgesi Leylekleri en iyi şekilde koruyarak büyümesi için çaba gösterdiklerini söyleyen, Akpınar köyü Muhtarı Minnet Abdioğlu köylerinin daimi misafirleri leyleklerin yuva yapımına yardımcı olduklarını ve Vefa destek ekibi olarak tüm hayvanlarında yanında olduklarını söyledi.

www.fibhaber.com olarak doğa dostu, başta Akpınar köyü Muhtarı Minnet Abdioğlu olmak üzere emeği geçen tüm Akpınar köyü sakinlerine bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz.