Meksika Büyükelçisi Ekselansları José Luis Martinez y Hernandez ve Kolombiya Büyükelçisi Ekselansları Julio Anibal Riano Velandia bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kapadokya'ya geldiler.

Meksika ve Kolombiya Büyükelçileri ile Meksika ve Kolombiya'dan gelen turizm temsilcileri Paraguay Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu Cengiz Deveci’nin ev sahipliğinde Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar kasabasında bulunan ve Honest Holding gruba ait Signature Hotels & Spa da bir araya geldiler. 

Meksika ve Kolombiya'dan gelen konuk heyete AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve Nevşehir İl Jandarma Komutanı  Hüsamettin Erol'da eşlik ettiler.

Konuklarıyla bir süre sohbet eden Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve Milletvekili Menekşe Meksika ve Kolombiya Büyükelçilerine Kapadokya bölgemizin simgesi olan sıcak hava balonunun el işçiliğiyle vitray camdan yapılmış minyatür balonunu hediye etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe; " Paraguay Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu Cengiz Deveci’nin ev sahipliğinde vermiş olduğu resepsiyonda, Meksika İstanbul Başkonsolosu Maria İzabel Arvide Lımon ile Kolombiya Büyükelçisi Julıo Anibal Rıano Valendia’yı Kapadokya’mızda misafir ettik." dedi.