Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz, Parti olarak kadınların siyaset, sosyal hayat ve ekonominin içerisinde hak ettikleri mevkilere gelebilmesinin öncelikli hedefleri olduğunu dile getirdi.

Kadınlarımızın hak ettikleri mevkilere yükseltilmesi vazgeçemeyeceğimiz hedeflerimizden...

Kadınların yaşam koşullarının gün geçtikçe daha da kötüye gittiğini, ülkemizin genel olarak olumsuz gidişatının etkisiyle de kadınların adım adım ötelenmekte olduğunu, dışlanmakta olduğunu ve toplumsal yaşamın dışına itilmekte olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz, “Ancak, Türk tarihinin binlerce yıllık birikimi incelendiğinde, Türk kadınının hiçbir zaman geri planda olmadığı anlaşılmaktadır.
Asya’dan Avrupa’ya kadar, Türk milletinin kutlu yürüyüşünde Türk kadınları, her zaman milletinin varlığı, bekası ve güvenliği için kendisini feda etmişlerdir. Türk savaşlar tarihine bakıldığı zaman, Türk kadınının nasıl bir asalet sahibi olduğu görülecektir. Nene Hatun, Asker Saime, Hatice Hanım, Rahime Hanım, Fatma Seher Hanım, Binbaşı Ayşe, Gördesli Makbule, Süreyya Sülün Hanım, Nezahat Hanım ve isimlerini saymakla bitiremeyeceğimiz Türk kadınları, savaşta ve barışta, bağımsızlığımız ve egemenliğimiz için son nefeslerine kadar gayret etmişlerdir. 100 yıl önce, Türk milletini ve devletini yok etmek isteyen güçlere karşı verilen Kurtuluş Savaşı, elbette Türk kadınının desteği ile destanlaşmıştır. Top mermilerinin üstünü yavrusunun battaniyesiyle örten fedakâr annelerimiz, cephelere kağnıları ile erzak taşıyan annelerimiz, hepimizde hayranlık uyandırmaktadır. Konumuz ile ilgili Nevşehir coğrafyamıza baktığımızda, Türk dünyasının her köşesinde olduğu gibi, bu toprakların kadınlarının da her çağda dirlik ve düzenin kurulmasında büyük emeğinin olduğunu görüyoruz. Nevşehir kadını, cesareti, sabrı ve asaletiyle asırlardır halkımıza umut olmuştur. Kozan Ana, Kiraz Ana, Urkuş Ana, Zekiye Hanım, Sıddıka Hanım ve Münise Hanım, Nevşehir tarihinin sevgisini kazanmış kadınlarımızdır. Hepsini rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Kurtuluş Savaşı yıllarında, Avanos’taki evinde, kendi çocuklarına bir lokma peynir ekmek verdikten sonra, cephedeki askerlerimize culfalıkta çorap ve çamaşır örerek gönderen Zeynep Aydıner Hanımefendi’yi şükranla, minnetle anıyoruz. Kurtuluş Savaşı sonrasında, Nevşehir kontenjanından Niğde ilinde belediye meclisi üyeliği yapmış olan Sakibe Sutekin Hanımefendi’yi ve 1934 yılında Ürgüp Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçilerek görevinde başarı ile çalışmış olan Münire Göktan Hanımefendi’yi rahmetle anıyoruz.
Özetlemek gerekirse; Türk-İslam medeniyetimizin, günümüz nesillerine yüklemiş olduğu tarihsel bir sorumluluk olarak, tüm kadınlarımızın, toplumda hak ettikleri statüye uygun bir konuma yükseltilmeye çalışılmasını istiyor ve bu konuyu ısrarla takip ettiğimizi belirtiyoruz.
Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar her alanda kadınlarımızın büyük çaba ve başarıları tek temennimizdir. Kadınlarımızın sosyal, siyasi ve ekonomik hayatın içinde hak ettikleri mevkilere yükseltilmesi vazgeçemeyeceğimiz hedeflerimizdendir” açıklamalarında bulundu.