Açıkgöz, 15 Temmuz Darbe girişiminin canlı şahitlerinden ve o gün Boğaziçi köprüsünde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) darbeci askerlerce hain saldırıda açılan ateş sonrası göğsünden vurularak Gazi olan Nevşehirli Demokrasi Gazimiz Ersoy Kabaktepe'yi unutmadı.

İstanbul da ikamet etmekte olan Nevşehirli gurbetçi hemşehrimiz ve 15 Temmuz "Demokrasi Gazisi" Ersoy Kabaktepe' baba ocağı için geldiği memleketi Nevşehir'de AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz ile bir araya geldi.

Açıkgöz, Fethullahçı Paralel Terör Örgütünün darbe kalkışmasında, Boğaziçi Köprüsü'nde kendini siper eden ve açılan ateş sonrası göğsünden G3 mermisiyle yaralanan Nevşehirli kahramanımız Ersoy Kabaktepe'yi ziyaret etti.

15 Temmuz'da Darbeye karşı koymak için Şehitler Köprüsü’ne giden ve darbeci hainlerce açılan ateş sonrası göğsünden vurularak Gazi olan Nevşehirli Demokrasi Gazimiz Ersoy Kabaktepe, kendisine geçmiş olsun ziyareti yapan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ü ayakta karşıladı. Milletvekili Açıkgöz ile bir süre sohbet eden ve olay gecesi yaşadıklarını anlatan Kabaktepe, nazik  ziyaretinden dolayı Milletvekili Açıkgöz'e teşekkür etti.

Milletvekili Açıkgöz ise yaralı gaziye taziyelerini sunarken, "Bunları yapanların Allah belasını versin. Gereken ne varsa yapılıyor ve yapılacak haklarında.
15 Temmuz demokrasi tarihimizde şanlı bir sayfa olarak yerini almıştır. 15 Temmuz, ikinci Kurtuluş Savaşının adıdır. 15 Temmuz'da, Milli iradeye, demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkmak için Yüce Milletimiz onurlu bir mücadele vermiştir. Bu ülkede hiç bir şeyi kolay elde etmedik. Aslında bu tarih Türk Milletinin onuruna ve bağımsızlığına kastedilmeye kalkışıldığında neler yapabileceğinin de göstergesidir. Bu Ülke'de hainlere yer yok, bu böyle bilinsin" diye konuştu.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz
, “Sizin dik duruşunuz, ferasetiniz sayesinde hainlere büyük bir ders verdik” dedi.

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabası Köyü doğumlu olan hemşerisi Ersoy Kabaktepe'yle 1 saate yakın görüşerek, sağlık durumuna ilişkin bilgi alan Milletvekili Mustafa Açıkgöz, önce geçmiş olsun dileklerini iletti sonrada bu kahramanlığı için kendisine teşekkür etti.

Açıkgöz, “Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramamıştır. Şer çetesi mensuplarının teşebbüsleri, milletin iradesi, tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur. Ancak şunu da bilin ki; bunların hesabı sorulacaktır” dedi.

Dualarının tüm demokrasi gazileri ile olduğunu ifade eden Açıkgöz, tüm vatandaşların 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gösterdiği dik duruş ile dünyaya bir ders verdiğinin altını çizdi.

Bu mücadelede şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar temenni ederken ailelerine de sabırlar diliyorum diyen Açıkgöz, “81 vilayette olduğu gibi Nevşehirli hemşerilerim de iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak için, aynı duyguyla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla bir araya gelmiş, vatanı için bulunduğu yer neresi olursa olsun kendisine yakışır bir şekilde görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Sizin dik duruşunuz, ferasetiniz sayesinde hainlere büyük bir ders verdik. Bu gerçek vatanseverliktir. Allah sizden razı olsun, duacıyız. Ne mutludur ki, Vefat edenler şehit, sizler de gazisiniz" diye konuştu.


Nevşehirli demokrasi gazisi Ersoy Kabaktepe'de, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'e o geceyi anlattı... 

FETÖ'cü askerler tarafından 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini Şehitler Köprüsü'nde yaşayan ve darbeci askerlere karşı koyan Nevşehirli Ersoy Kabaktepe, yaşadıklarını Açıkgöz'le paylaştı.

Darbe kalkışma anını ilk olarak televizyondan öğrendim ve beynimden vurulmuşa döndüm.Üzerimde eşofmanım vardı. Hemen pantolon ve tşörtümü giyip sokağa çıktım. Motorsikletime binerek eski Boğaziçi köprüsü gişeler mevkisine yaklaşıp emniyet şeridinden karşı yaya kaldırıma geçtiğimde ateş sesleri geldi . Bu esnada çok sayıda yaralı ve şehitlerimiz vardı.Ambulansların girmesine bir grup pelsinvanya askerleri izin vermeyince, Onları teker teker kucaklayarak özel sivil araçlarla taşımaya çalıştık.O an şahit olduğum ve beni çok etkileyen hayatım boyunca gözümün önünden gitmeyecek bir olaya şahit oldum. Hemen köprünün o bölümünde Başından vurulmuş bir vatandaşımız yerde yatıyordu .Yüzünde öyle bir tebessüm vardıki, yüzü gülüyordu adeta, insanı ölüme imrendirecek bir andı gördüğüm manzara... O esnada bir kaç dakikalığına da olsa ateş kesilmişti ,Yeniden Türk bayrağı açılmıştı tekbir getirip asker kışlaya vatan bölünmez derken bir defa daha üzerimize ateş açıldı. Bir yaralının yanına gittim bacağından vurulmuştu yanına gittim çok duygulandım ben iyiyim yanımdaki arkadaş daha ağır deyip ona yönlendirdi. Göğsünden yaralanmıştı vatandaşımız Onu oradaki araca bindirdik yerdeki büyük bayrağı bu kez biz alarak taşımaya başladık. Artık en ön saflardaydık bizden başka kimse yoktu önümüzde. Aramızdaki Mesafe iyice yakınlaşmıştı Askerleri ikna etmeye çalıştık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, Öleceksek adam gibi ölelim vatan bayrak olmadıktan sonra, çocuğumun yanında babası olsa ne olur olmasa ne olur. Bırakın evlatlarımız Babasız kalsınlarda yeterki vatansız kalmasınlar...

Şehit olacağımızı yaralanacağımızı biliyor ve çoktan razıydık buna. Karşıdan G 3 ile ateş açıldı, Mermi önce yanımdaki arkadaşı vurdu kucağıma düştü. O an bacaklarımın arasına alarak sarıldığım sırada, bende bir acı, vücudumda sıcaklık hissettim ve baktım ki üzerimde kan var. Göğsümden Vurulduğumu anladım. Hemen göğsüme elimi bastım.  Bir taraftan kelimeyi şehadet getirdim bir taraftanda bildiğim tüm sure ve dualar okudum. O an sadece Tek şey aklımda idi. O da vatanım...

Yerde uzanmıştım kucağımda o hainlerce vurulmuş durumu ağır olan bir kişi yatıyordu. O sırada sağımdan solumdan yanımdan sürekli mermiler geçiyordu.Tam o sırada vurulduğumu gören vatandaşlarımız tarafından beni sivil araca bindirerek hastaneye götürdüler, yanıma bir kişi daha bindirdiler onun durumu daha ağırdı birisi başımı tuttu sakin ol telaş etme yaran ağır değil kurtulacaksın diye moral verdiler sonra hastaneye yakın yerde ambulansa verdiler sonra Ümraniye eğitim ve araştırma hastanesinde ameliyata aldılar. Sonrasını pek hatırlamıyorum gözümü açtığımda darbe oldumu biz başardık mı diye sormuşum doktora... Doktor beyde çok şükür Darbe girşimi başarısız oldu başardınız diyerek müjdeyi verdi.

Bir kez daha anladım ki, Bu Millette böyle Vatan, bayrak , devlet sevgisi olduğu sürece bizi birbirimize asla düşüremeyecekler. 15 Temmuz tarihinde yaşananları Tüm Dünya görsün öğrensin ve bilsinler ki cennet vatanım Türkiyem'de , Vatanıma, Bayrağıma, Devletime ve Milletime karşı yapılacak her türlü içerde ve dışardaki hainlikler karşısında mutlaka bizleri bulacaklardır. Çünkü bizim için bu değerler yaşama sebebimiz namusumuzdur. 


Ben hiçbir şey yapmadım Kim olsa aynı şeyi yapardı. Bugün darbe girişimi olsa yine meydanlara inerim. Allah vatanımıza milletimize devletimize zeval vermesin dedi. 
..................................

Nevşehirli Gazimiz yaşadıklarını anlattıkça sanki o anları yeniden yaşıyor gibiydi. Anlattıkları karşısında duygulanan ve gözleri dolan Milletvekili Açıkgöz, Gazimizin elini biran olsun bırakmadı.

Açıkgöz; " İşte o gün Çanakkale'yi Bedir savaşını yeniden yaşadık. "

Cep telefonlarını kaydederek, Bir sıkıntısı olup olmadığını sorup , kendisinden helalik isteyen Milletvekili Açıkgöz daha sonra 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi sonrası dik duruş sergileyerek Tek Vatan, Tek Bayrak ,Tek Devlet , Tek Millet diyerek bizleri onurlandıran ve gururlandıran değerli hemşehrimiz Demokrasi Gazimiz Ersoy Kabaktepe'ye göstermiş olduğu bu kahramanlık destanı için günün hatırısına şahsım, partim ve vatandaşlarımız adına üzerinde Osmanlı Devlet Arması bulunan bu tabloyu kendisine takdim etmekten büyük kıvanç duyuyorum dedi.


Nevşehirli gurbetçi hemşehrimiz ve 15 Temmuz "Demokrasi Gazisi" Ersoy Kabaktepe de, " Öncelikle Şuan Çok şükür iyiyim sağlığıma kavuştum inşallah daha da iyi olacak. Her şey sonuçta vatanımız ve milletimiz içindir. Ben Başta Siz Değerli Milletvekillerimize, şahsınızda Tüm Yazıhüyüklü hemşehrilerime ve Nevşehir halkına çok teşekkür ederim" dedi. 

Milletvekili Açıkgöz'ün ziyaretinde Gazimizin Yazıhüyük kasabasında yaşayan babasıda yer aldı.

..........................




İşte Ersoy Kabaktepe Kimdir ?


FETÖ'cü hainlerce kurgulanan Darbe girişimine karşı Önce Vatan! diyerek tanklara silahlara bombalara aldırmadan dik duruş ve direnişleriyle adeta ikinci Kurtuluş savaşına imza atan kahraman vatandaşlarımız canları pahasına demokrasi mücadelesi verdi. İşte o kahraman isimler arasında birde Nevşehirli Gazimiz Ersoy Kabaktepe'de yer alarak, Demokrasi tarihine geçen demokrasi kahramanı olarak destan yazdılar.

Türkiye'nin en karanlık gecelerinden birinde millet destan yazdı. Kendilerini hedef alan namluları, sıkılan kurşunları, atılan bombaları, tankları hiçe saydılar, bedenlerini darbe girişimine siper ettiler. Kimi yaralandı. Kimi şehit oldu. İşte destan yazan 15 Temmuz demokrasi kahramanlarından biride İstanbul'da yaşayan Nevşehirli Gurbetçimiz Ersoy Kabaktepe Kimdir?

16 Yaşında iken, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabasından kader meleğinin kanatlarında ekmek kapısı için gittiği İstanbul'a yerleşerek, 20 yıldır İstanbul da yaşamını sürdüren 36 yaşındaki Nevşehirli vatansever gurbetçimiz Ersoy Kabaktepe, Ümraniye'de ki özel bir şirkette bölüm sorumlusu olarak çalışıyordu. Demokrasi Gazimiz Ersoy Kabaktepe, Evli ve üç çocuk babası.