Aylardır bölgeye yeterli yağmur yağmaması nedeniyle Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Yeşilöz Köyü'nde vatandaşlar yağmur için dua etti.

Hodul dağı ören mevkisinde kılınan öğle namazı sonrasında okunan Yasin-i Şerif'in ardından yapılan yağmur duasında, köylüler ellerini açarak, kuraklığın sona ermesi, kazasız, afetsiz yağmur yağdırması ve bolluk, bereket için Allah'a dua etti. 

Köy muhtarlığı tarafından düzenlenen yağmur duasına, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Ak Parti Ürgüp ilçe teşkilatı üyeleri, Köy Muhtarı, köylüler ve çok sayıda misafir katıldı.

Yeşilöz Köyü Muhtarı Salim Seyhan, etkili olan kuraklığın son bulması için bin yıllık bir geleneği sürdürdüklerini söyledi.

Yağmur duası sonrası bir konuşma yapan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ,"Bugün Allah'ın rahmetini umarak buraya toplandık. Kuraklık mahsullerimize zarar vermesin diye, kuzularımız sütsüz kalmasın diye, barajlarımız susuz kalmasın diye Rabbimizden afetsiz rahmet vermesini niyaz ettik. Ne zamandır yağmur yağmıyor. Bağlarımız, bahçelerimiz ve hayvanlarımızın ihtiyacı olan kaynaklar kurumaya başladı. Bu sebeple, yaşlı dedeler hürmetine, çocuklarını emziren anneler hürmetine, yeryüzündeki mazlumlar hürmetine ve Rabbimiz uğruna can veren şühedanın hürmetine rahmet vermesi için yüce Allah'ımıza dua ettik" dedi.

Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise "Çiftçilerimiz dört gözle yağmuru bekliyor. Biz de bu gün etkili olan kuraklığın son bulması için bin yıllık bir geleneği tekrarlayarak Allah'a yağmur için dua ettik, yardım istedik.Gönüller ve dualar bir, İnşallah dualarımız kabul olur ve yağışlar artar" dedi.

Konuşmaların ardından yağmur duasına katılan misafirlere ve köy halkına Hodul dağı ören mevkisinde yer sofrası açılarak, yemek ikram edildi. 

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ile Ebubekir Gizligider ve beraberindekiler, vatandaşların bu geleneği devam ettirmelerinden dolayı kutlayarak, köyden ayrıldı.