Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Osman Yıldız, PÜİS Genel Başkanı  İmran Okumuş ve Genel Başkan yardımcısı Musa  Ertaş  ,Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baranve davetliler katıldı.
 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) bir işveren kuruluşu olmasının yanında, bu üretim gücü, tecrübesi ve bilgisini bir araya getiren bir örgüttür." dedi.
 

Bakan Bilgin, TİSK'in 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bir işveren kuruluşunun 60 yıla adım atmasının fevkalade önemli olduğunu söyledi.
 

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da konfederasyonlarının 60 yıldır işletmelerin ortak sesi olarak ulusal ve uluslararası platformlarda Türk işverenlerini gururla temsil ettiğini söyledi.
 

TİSK ekosisteminde ülke ekonomisine yön veren, istihdama katkı veren 21 üye işveren sendikası olduğunu belirten Akkol, son üç yılda yaptıkları icraatları anlattı.
Her türlü ayrıma karşı olan bir organizasyon olduklarını ifade eden Akkol, şöyle konuştu: 

 

"Devlet ayrı, işçi kesimi ayrı, işveren ayrı gibi bir yaklaşım vardı. Biz TİSK olarak bu ayrıma inanmıyoruz, devlet bizim devletimiz, işçi bizim işçimiz, girişimci bizim girişimcimiz. Özetle işçi-işveren ayrımını reddediyoruz. Her fırsatta da reddetmeye devam ediyoruz. Sadece işçi-işveren de değil, işveren kuruluşlarını da ayıran, gereksiz rekabet ettiren, birlik beraberlik ruhundan uzaklaştıran yaklaşımlara da karşı olduğumuzu ifade etmek istiyorum."
Ülkeye, Türk işverenine, Türk işçisine ve dünyaya örnek olacak uygulamalar kazandırmaya devam edeceklerini vurgulayan Akkol, "Türkiye'nin ilk 100 yılına nasıl katkı sağladıysak, yeni yüzyılında daha da fazlasını yapmak için buradayız. Tıpkı bu zamana kadar yaptığımız gibi bundan sonra da her gün yarını üretmeye devam edeceğiz." dedi.

 

Konuşmaların ardından, TİSK'in sosyal sorumluluk projelerini ödüllendirdiği Ortak Yarınlar Ödül Programında dereceye giren işletmelere ödülleri takdim edildi.