Nevşehir'de, Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda düzenlenen kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kutlama törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay B.Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Siyasi parti İl Başkanları, kurum amirleri ve protokol üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, günün anlam ve önemine dair konuşma yaparken, Kapadokya Üniversitesi öğrencilerinden Beyaz Salur "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi"ni okudu.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğündeki çeşitli kurslarda eğitim alan öğrenciler, karate, jimnastik, tekwondo, okçuluk gösterisi sundu.

Programda, Hacı Bektaş Veli Semah ekibi de sahne aldı.

Kutlama programı, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Nevşehir 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusunu fener alayıyla kutlayacak.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada; "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 103. Yılında bayraklarımızla "Fener Alayı" için Borsa Kavşağı önünde buluşuyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz." denildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bu akşam  Saat 21.00’de Fener Alayı yürüyüşü düzenlenecektir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programında bulunan 19 Mayıs Perşembe günü Saat 21.00’de Borsa Kavşağı önünden başlayacak Fener Alayı yürüyüşü Spor Kompleksimiz de son bulacak olup akabinde Damat İbrahim Paşa Spor Salonunda mini konser etkinliği düzenlenecektir.