Nevşehir'de şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle hasar oluşan yerlerde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hasar tespit çalışması başlatıldı.

Dün etkili olan aşırı fırtına ve rüzgar sebebiyle Gülşehir, Acıgöl ve Derinkuyu ilçelerine bağlı köylerde çeşitli hasarlar meydana gelmişti.

Edinilen bilgilere göre, Dün meydana gelen şiddetli rüzgar ve fırtınaya bağlı olarak Nevşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personellerince hasar tespit çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Bu kapsamda AFAD Nevşehir teknik personelleri Gülşehir ilçesinde çalışmalarını yürütürken, Gümüşkent köyü Muhtarı Ömer Arun'da yaptığı açıklamada ; "Köyümüze AFAD ekibi gelmiştir hasar tespit calışması yapılmıştır. Köyümüze geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kaza, bela ve doğal afetlerden Rabbim hepimizi korusun. Devletimize zeval vermesin" dedi.

Öte yandan, söz konusu hasar tespit çalışması kapsamında, şiddetli rüzgar ve fırtınaya bağlı olarak konutları hasar gören vatandaşların İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.