Nevşehir-Aksaray karayolu Aksaray istikameti, akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi ile yoldaki aşırı buzlanma nedeniyle trafiğe kapatıldı. Nevşehir-Aksaray karayolunda yüzlerce araç ve kamyon kapanan yolda mahsur kaldı.

Alınan bilgiye göre, dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle Nevşehir-Aksaray yolunda sürücüler gün boyu zor anlar yaşadı. Aşırı tipi nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı ve yaralanmalı kazaların meydana geldiği yolda sürücüler yaklaşık 2 saatten bu yana mahsur kaldılar.

Karayolları, bölge trafik ve jandarma ekipleri kaza mahalindeki araçları kaldırmaya çalışıyor. Kaza ve yoğun yağış sebebiyle yaklaşık 8 kilometrelik araç kuyruğu oluşurken, ekiplerin çalışmasının sürdüğü bildirildi.

Yolda masur kalan Nevşehirli Zafer Gündoğdu isimli bir vatandaşımız, Şuan aşırı tipi var. Yaklaşık 8 km den fazla konvoy var. Yerimiz Saratlı kasabası girişindeyiz. Ama Alayhan rampası ve Yalman köyü civarından itibaren yollar kapalı diyorlar. Tipi çok hızlandı. Görüş mesafesi çok düşük. Aksaray'a gidiş istikameti daha beter... Bizde yaklaşık iki saattir yolun açılmasını bekliyoruz" dedi.

Aynı güzergahta yolda mahsur kalan Makbule Atlı ise; "Ankara Nevşehir dönüş yolu Aksaray ve Nevşehir arası yoğun kar ve tipiden dolayı kapalı ve halen daha Nevşehire ulaşamadık. 2 saattir bekliyoruz. Konvoy çok uzun. Alayhan rampasında Buzlanma çok fazla..." dedi.

Öte yandan yoğun kar yağışı ve tipinin devam ettiği belirtilirken, yetkililer acil işi olmayan kişilerin araçlarıyla yola çıkmaması gerektiğini açıkladı.