Nevşehir Alperen Ocakları İl Başkanı Ayhan ARKAZ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak şu ifadelerde bulundu:

Doğum öncesi, doğum sırası ya da doğum sonrası dönemde birtakım nedenlerden dolayı akranlarından gelişim özellikleri açısından akranlarından farklılık gösteren özel insanlarımız her ne kadar "engelli" olarak tanımlansa da  bu insanların karşısındaki asıl engeller yaşamları boyunca hayatın her alanında karşılarına çıkan engellerdir. Özellikle toplumsal hayatta dışlama, acıma, sevgisizlik, zorbalık gibi tutum ve davranışlar özel insanlarımızın karşısındaki en büyük engeldir. Ancak gereken imkân ve destek verildiğinde özel insanlarımızın her alanda başarılı olabildiğini görmekteyiz. 

Herkes gibi özel insanlarımız da sevgiye, saygıya, ilgiye değerdir. Bu vesileyle Nevşehir Alperen Ocakları olarak tüm özel insanlarımızın gününü kutluyor, tüm özel insanlarımızı seviyor ve onlara saygı duyuyoruz...

Ayrıca TBMM'ne yaptığı teklif ile Özürlü diye tabir edilen özel insanlara Engelli diye telaffuz edilmesini sağlayan Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmet ile anıyoruz.


Nevşehir Alperen Ocakları İl Başkanı
Ayhan ARKAZ