Yasanın Belediyeleri ilgilendiren 1.maddesinin (g) bendine göre, vadesi 30.06.2016 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olan Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ve 6736 sayılı Yasa ile Belediyemize borcu olan vatandaşlara borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı sunuluyor.

Belediyeye borcu bulunan mükelleflerin kanundan faydalanmak için doğrudan Nevşehir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat etmesi gerekiyor.

Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan kanunla birlikte yeniden yapılandırılan borçların faizlerinde büyük indirime gidiliyor. Farklı taksit ve vade seçeneklerinin bulunduğu yapılandırma planıyla vergi ve su borcu bulunan vatandaşlar kendilerine en uygun taksit ve vade seçeneğinden faydalanabilecek. İki ayda bir ödemenin öngörüldüğü yeniden yapılandırmada 6 taksit 12 ay vade, 9 taksit 18 ay vade, 12 taksit 24 ay vade ve 18 taksit 36 ay vade seçenekleri bulunuyor. Belediyemize borcu bulunan vatandaşların ileride çeşitli sorunlarla karşılaşmamaları için yeniden yapılandırmadan faydalanmalarını tavsiye ediyorum” dedi.Borçların Kapsamı Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Süresi Nevşehir Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre yeniden yapılandırma Emlak, İlan Reklam, Su ve Ç.T.V.ve kanun kapsamına giren diğer alacakları kapsamaktadır. Borçların faizlerinde ciddi indirime gidilmektedir. Yeniden yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın 31.10.2016 tarihi mesai bitimine kadar Aksaray Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor. ilk taksit ödeme süresi 30 Kasım 2016 tarihi mesai saati bitiminde sona ermektedir. Peşin Ödeyene %50 İndirimİlk taksit ödeme süresi içinde borcun tamamının yatırılması halinde, yurt içi ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutar üzerinden ayrıca yüzde 50 indirim yapılacak 2 Kereden Fazla Aksatana İptal
Başvuruda bulunan borçlular, bir takvim yılında 2'den fazla kez vadesinde ödememeleri ya da eksik ödemeleri halinde, yapılandırılan borçlarına ilişkin kalan taksitlerini ödeme haklarını kaybedecek.