Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin tanıtımı başladı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği sosyal konut projesinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Değerli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Milletin evine, bu gazi mekana hoş geldiniz. Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı kampanyasının toplantısı vesilesiyle bir aradayız. Öncülük eden Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığımız ile TOKİ'mizi tebrik ediyorum. Vatandaşlarımıza, evleri, arsaları ve işyerlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

Sosyal konut odaklı şehircilik atılımlarımıza yeni bir halka daha ekliyoruz. Ülkemizin her yerinde konut, arsa ve iş yerinin inşa sürecini başlatıyoruz. Başvuru süreci yarın başlayacak, ekim sonuna kadar devam edecek. Yatay mimari ve depreme dayanıklı şekilde inşa edeceğimiz bu projeler ülkemizin her yerinde devam edecek. Bu kampanya sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir. Temeli yılbaşında atılıyor.

PROJENİN İSMİ İLK EVİM

Her şeyden bu gerçeğin altını özellikle çizmek istiyorum. Bu kampanya dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir. Şimdi kampanyamızla ilgili bazı ayrıntıları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hedefimiz 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan süreçte 500 bin sosyal konut. 250 bin konut amaçlı arsa. Konut yapımına müsait altyapısı olan arsa. 50  bin iş yeri yapıp milletimize sunacağız. Bunların içerisinde oturan vatandaş sayısını 10 milyonun üzerine çıkaracağız. İsmini de ilk evim, ilk iş yerim olacak. Hane sayısı bakımından İstanbul'un 4'te birine Ankara'nın yarısına, Kocaeli'nin tamamına eşit olacak.

Engelli, şehit yakınlarına yüzde 5 kontenjan ayırıyoruz. 50 bin konutu 18-30 yaş arası gençlere tahsis ediyoruz.

Toplam da 608 bin lira 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan 240 ay vadeyle sahip olunabilecek. 3+1 evler 850 bin lira olacak. 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecek.

CANLI YAYINLA FİB HABER'DE....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini bugün saat: 14.00'te tanıtacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması canlı yayınla www.fibhaber.com'da...

TOKİ Nevşehir'de 600 Konut Yapacak 

TOKİ dar gelirli vatandaşlara yönelik yapacağı sosyal konut projesi kapsamında Nevşehir'de 600 yeni konut yapması planlanıyor.

Edinilen bilgilere göre; TOKİ, 150 bin sosyal konut projesi kapsamında 81 ilde çalışma yürütüyor. İllere yazı gönderildi ve valiliklerden talepler alınmaya başladı. İlk bilgilere göre Nevşehir'de 600 konut yapılacak.

Dar gelirli vatandaşlara sosyal konut müjdesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini başlattıklarını belirterek, vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını söyledi.

Erdoğan dev projede şehit yakınları, gaziler, emekliler ve yeni evlenecek çiftlere kota ayrılacağını belirtti.

TOKİ NEVŞEHİR'DE KAÇ KONUT YAPACAK?
TOKİ evlerinin fiyatlarının ortalama 400 bin lira, taksitlerin de 1500 lira seviyesinde olması bekleniyor. Aksaray’da 1470, Niğde 450, Karaman’da 1200, Nevşehir'de ise 600 konut yapılması bekleniyor.

TOKİ NEVŞEHİR 2022 SOSYAL KONUT BAŞVURU TARİHİ
Nevşehir TOKİ 2022 başvurusu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapacağı açıklama sonrasında başlayacak.

PEŞİNAT VE VADE SÜRESİ NE OLACAK?

Ev sahibi olmayan dar gelirliler için konutlar yüzde 10 peşin, 15 yıla kadar varan vadeli sabit taksit ödemeli olarak satılacak. Evlerin fiyatları 400 bin TL bandında olacak.

TOKİ NEVŞEHİR BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- İlk kez ev alacaklar,

- Aile gelirleri 10 Bin TL altında olanlar,

- 25 Yaşını aşmış,

- Üzerinde başka bir gayrimenkul kaydı olmayanlar TOKİ Nevşehir konut projesine başvurularını yapabilecekler.  

 

TOKİ DAR GELİRLİ BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

* T.C. vatandaşı olması,

* Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

* Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

* Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

* Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

* Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 10.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 10.000 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 11.500 TL olarak uygulanmaktadır.),

* Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması, gerekmektedir.

Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;

1. Kategori olan"Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin" ,
2. Kategori olan"En az %40 Engelli Vatandaşlarımızın"
3. Kategori olan "Emekli Vatandaşlar"ın
4. Kategori olan "Diğer alıcı adaylarının"

başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 

  • TOKİ ile hazırlığını yaptığımız sosyal konut projesi  
  • Emlak Konut öncülüğünde firmalarla yeni kampanya  
  • 50 bin ofisin konuta dönüştürülmesi

Elimizdeki tüm enstrümanları kullanarak, vatandaşımızın yararına her adımı atıyoruz, atmaya devam edeceğiz."dedi.