Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak Bursa’da hain terör saldırısı sonucu şehit düşen İnfaz ve Koruma Memuru Cengiz YİĞİT ve tüm şehitlerimizin anısına, 19 Eylül Şehitler ve Gaziler Haftası münasebetiyle, Kızılay yetkilileri ile yapılan görüşme 19.09.2022 tarihinde ceza infaz kurumu yerleşkesinde seyyar kan bağışı otobüsü kuruma gelmesi planlanmıştır.

Gün boyu gönüllülük esasına dayanarak kan bağışı kampanyası gerçekleştirilmiştir. Gün sonunda Ceza İnfaz Kurumu personeli ve Jandarma Bölük Komutanlığı personellilerinden 71 gönüllü kan bağışında bulunmuştur.

Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Murat DEMİR yaptığı konuşmada "Kan bağışının ne kadar önemli olduğunu, bir kan bağışının yeri geldiğinde bir can kurtarmaya eşit olduğunu, şehitlerimizin ve gazilerimizin bu vatan uğruna canlarını ve kanlarını son damlasına kadar verdikleri için kurum olarak kan bağışı kampanyası ile şehit ve gazilerimize olan minnettarlığımızı anlatmak ve yaşatmak için bu kampanyayı düzenledik. Şehitlerimiz vatan için yaşayıp öldünüz; siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, kahraman gazilerimize sağlıklı ömür dilerim." ifadeleriniz kullandı.