Nevşehir'de %100 ev yapımı ve organik kalp dostu alıç sirkesinin faydaları nerede bulurum?

Pek çok sağlık sorunu karşısında etkili bir çözüm imkanı sunan Nevşehir'in birçok bölgesinde doğal olarak kendiliğinden yetişen alıcın sirkesinin mucizevi faydalarını sizler için derledik.

Nevşehir ili genelinde, daha çok kayalık ve taşlık yerlerdeki çalılıklar içinde yetişen kırmızı ve sarımsı renkte olan alıç, sonbahar mevsiminde vatandaşların rağbet ettiği meyvelerden birisidir. Bu yıl az miktarda yetişen Alıç, böbrek rahatsızlıklarında kullanılan meyvelerin başında gelmektedir. Böbrek fonksiyonlarının onarılmasında rolü büyüktür.

Birçok derde deva ve bir çok hastamıza şifa olması dileğiyle "Alıç Sirkesinin Mucizevi" sırlarını şimdi sizlerle paylaşıyoruz.

Nevşehir dağlık kırsalında hemen her bölgede yetişen alıç'ı daha çok kalp ve damar hastaları tercih ediyor. Alıç ayrıca sinir sistemini yatıştırıcı, idrar söktürücü ve kabız yapıcı etkileri de olan alıç, doğal ilaç olarak biliniyor. 

Alıç Sirkesinin Mucizevi Faydaları Nelerdir?

Yapılan çalışmalara göre; alıç sirkesinin faydaları arasında yüksek tansiyonu düşürmesi görülür. Hipertansiyonu düşürücü tesiri vardır. Faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz: Alıç sirkesi, kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesinde önemli rol oynuyor. Alıç sirkesi, zayıflamaya yardımcı oluyor.
Alıç sirkesi cildin sağlıkla ışıldamasını sağlıyor, sivilcelerden kurtarıyor.Hazımsızlık, mide ağrıları gibi sindirim sistemiyle ilgili sorunların çözümünde etkili oluyor.Beynin sağlıklı bir şekilde çalışmasını destekliyor.Kalp ve damar rahatsızlıklarına yakalanma riskini en aza indiriyor. Son olarak alıç sirkesinin idrar söktürücü bir etki oluşturduğunu da söylemeden geçmek olmaz...

Alıç Sirkesi Nasıl Kullanılır?

Alıç sirkesinin faydalarından yararlanmak isteyenler; her gün 1 bardak su içerisine 1 çay kaşığı kadar alıç sirkesi karıştırarak tüketebilirler. Bunun yanı sıra salatalar veya sebze yemekleri ile beraberde tüketilebilir. Alıç sirkesinin günlük tüketim miktarının 1 çay kaşığını geçmemesi, herhangi bir yan etki göstermemesi adına ek olarak tavsiye edilmektedir.

Elma Sirkesinin Faydaları

  • Ateş düşürmek için suya eklenerek kullanımı yaygın olsa bile dezenfekte edici özelliği vardır. Siğil, mantar ve kulak enfeksiyonlarının tedavi edilmesinde kullanılır.
  • Yaraların temizlenmesi için kullanılırsa bakterileri yok eder.
  • Cilt temizlemesi için su ile seyreltilerek kullanılırsa yüz temizleme toniği görevi görür.
  • Vücudun kan şekerini düzenleyerek şeker hastalığını tedavi etmeye yardımcı olur.
  • Salatalara ve yemeklere kullanıldığında tokluk hissi oluşturacaktır bu sayede daha az kalori almanıza yardımcı olacaktır.
  • Düzenli olarak tüketilirse daha dinç hissettirir.
  • Kalp krizi geçirme ihtimalini düşürür.

Muşmulanın faydaları nelerdir?

Muşmulanın faydaları 

Muşmula bağışıklığı arttıran, virüslere karşı savaşan ve solunum sistemini koruyan mükemmel bir kış meyvesidir. Muşmula meyvesi için aynı zamanda doğal afrodizyak olarak bahsedilmektedir. 
Muşmulanın faydaları geniş bir yelpazede incelenebilir. Muşmulanın faydalarını bilmiyorsanız yeterince bilgi sahibi olmak için haberimizin detaylarını incelemeye devam edebilirsiniz. 

Diş eti hastalıklarını önler 

Muşmula içerisinde bulunan bol miktarda C vitamini sayesinde diş ve diş eti hastalıklarından korumaktadır. 

Kabızlığı iyileştirir

Muşmula içerisinde bol miktarda lif barındırmaktadır. Kabızlıktan muzdarip olursanız bol miktarda muşmula tüketebilirsiniz. İçerisinde bulunan lifler kısa süre içerisinde kabızlığın giderilmesini sağlayacaktır. 

Karaciğeri temizler 

Muşmulanın içerisinde yer alan bitkisel lifler,  kandaki iyi ve kötü kolesterol seviyelerini düzenler.  Ayrıca böbrekleri ve karaciğeri etkili bir şekilde temizler. 

Baş dönmesini önler 

Muşmula baş dönmesini ve bayılmayı ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Görme yetisini iyileştirmeye yardımcı olur.

Kanserden korur 

İçerdiği yüksek antioksidan miktarından dolayı muşmula  kanser, katarakt, diyabet gibi hastalıklardan korumaya yardımcı olur. Ayrıca her gün 7 adet tüketilen muşmula meyvesi beyin hücrelerini hafıza kaybından ve diğer nörolojik hastalıklardan korur. 
Muşmula şurubu öksürüğü tedavi eder.  Muşmula çayı bir balgam söktürücü olarak kullanılır. Ayrıca muşmula yaprağı anjin semptomlarını önemli ölçüde azaltır.
Muşmula yapraklarından yapılan çay kanseri provoke eden bir toksin atılımını teşvik eder. Muşmula çayı akciğer kanseri, ağız kanseri ve kolon kanserinin önlenmesi için kullanılabilir.

Nevşehir'de %100 Ev Yapımı Doğal Alıç Sirkesi Sipariş Tel: 0 536 449 20 30