Nevşehir’de yaşayan bir vatandaş bankadaki parasını çekmeye gittiğinde 150 TL borcu olduğunu ve birikimi olan 65 bin lirasına bloke konulduğunu öğrenince şoke oldu.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir’in Avanos ilçesinde yaşayan sürekli basın kartı sahibi emekli gazeteci Osman Yüksel, bankaya para çekmeye gitti. Hesaptaki parasına bloke konduğunu öğrenen Yüksel, şoke oldu.

10 Yıl öncesine ait hiç bilmediği 150 lira borcu olduğunu ve borcun faiziyle birlikte 350 TL’ye yükseldiğini öğrenen Yüksel, bu nedenle de hesabındaki 65 bin TL’ye bloke konulduğu cevabını aldı.

Uygulamanın yanlış olduğunu savunan Yüksel, yaptığı açıklamada, “Hesabımda 65 bin TL var ve ben 1 kuruşunu kullanamadım. Madem 350 TL alacağınız var o miktar kadarını bloke edin. Ben bugünkü mağduriyetimin bedelini kimden soracağım. Ya başıma ağır bir iş gelse yüklü miktarda paraya ihtiyacım olsaydı. Pandemi nedeniyle bütün dünyada devletler vatandaşına yardım ederken bu yapılan nasıl bir uygulamadır.” diye konuştu.

Başka vatandaşların da aynı mağduriyeti yaşadığını savunan Yüksel, “Onların da başına aynı şeyler gelmiş. Alacağı 1 lira bile olsa hesabın tamamına bloke koyuyorlarmış. Bu durum hukuki değildir.” dedi.