30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı, Nevşehir’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

1922 yılı 30 Ağustos’unda Dumlupınar’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’mızı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Bu kapsamda, tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de kutlama töreni saat: 09.00’ da Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Çelenk Sunma Töreni” sona erdi.

Çelenk Sunumu ve Valilik Makamında yapılan Tebrikat Töreni’nin ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi 2 Nolu Çim Sahada kutlama töreni düzenlendi.

Buradaki törende; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Savran, törene katılan protokolün ve vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Program; Ulu Önder Atatürk başta olmak üzere tüm şehitler için bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunulması, İstiklâl Marşı’nın söylenmesi ile birlikte Bayrağımızın göndere çekilmesiyle devam etti.

Daha sonra, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle düzenlenen törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Akabinde şiirlerin okunması, halk oyunları, okçuluk, tekvando, jimnastik gösterileri ile devam eden 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı (JAKEM) ‘de,  devriye, bomba ve uyuşturucu arama, narkotik ve tütün aramalarında eğitimli hale getirilen köpeklerin gösterisi ise törene katılanlarca ilgiyle izlendi.

Programa; Vali İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Savran, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu,  İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri STK Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

2 Nolu Çim sahada gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlaması resmi geçit töreni ile sona erdi. 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde, bu akşam saat:19.30'da Cumhuriyet resepsiyonu ile Saat:20.30'da Fener alayı yürüyüşü düzenlenecek.